Lær hvordan du holder på varmen i huset med en varmepumpe

Kolde og fugtige rum er ikke til at holde ud om vinteren. Det er dårligt for helbredet og desuden også for hjemmet. Men nogle gange kan det være svært at holde hele huset varmt bare med radiatorer, og man har derfor brug for en effektiv løsning, der hurtigt kan varme de kolde rum op. Her er løsningen en varmepumpe.

mand holder varmen

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et elektrisk apparat, der er en smart, billig og effektiv løsning til problemer med opvarmning. Den udnytter den naturlige varme, der er i luften, til at skabe varmeenergi, der kan bruges til at varme dit hjem eller din arbejdsplads op.

Varmepumper er et godt valg, hvis man har problemer med at få huset varmet helt op, og hvis der især er nogle rum, der har svært ved at komme op på den ønskede temperatur. Det er dog vigtigt, at man sørger for at købe en god varmepumpe, da nogle ikke er effektive nok til det danske klima, og derfor ikke ville kunne følge med i de kolde vintermåneder.

Undersøg derfor, hvilke valgmuligheder der er. Her er det også en god idé at kigge på varmepumpens effektivitet i form af, hvor meget varmeenergi, den producerer per kilowatt af el, den bruger. Sørg desuden for at sætte dig ind i reglerne for tilladelse og placering af varmepumper i din kommune, så din nye varmepumpe ikke bryder nogen regler. Disse involverer blandt andet, at varmepumpen ikke skal være til gene for naboer.

Andre læste også:  Hvilket gasfyr skal man vælge | Alt du skal vide 2020

Din nye varmepumpe kan placeres i det rum, hvor du har brug for den, så længe de gældende regler overholdes. Har du for eksempel problemer med at holde soveværelset varmt nok, kan du med fordel installere en varmepumpe for at løse problemet. Det kan også være, det er din kælder der er problemet. Kældre kan ofte være sværere at holde varme, og de har desuden en større risiko for fugtproblemer, og det er derfor en god idé at bruge en varmepumpe til at holde kælderen varm og tør og sørge for et sundt indeklima.

Hvordan virker en varmepumpe?

Varmepumper virker ved at bruge strøm til at producere varme. Det sker ved, at noget kølemiddel bliver sendt ind i en fordamper, tilføres energi og sendes videre til en kompressor. Her bliver kølemidlet komprimeret, hvilket skaber varme. Herefter bliver det sendt videre en kondensator, og ved hjælp af en enevarmeveksler bliver varmen afgivet gennem en blæser, der blæser varm luft ud. Herefter fortsætter kølemidlet videre gennem en ventil, så det kan udvide sig igen og gentage processen igen og igen.

Der findes to forskellige typer af varmepumper. Luft til luft varmepumpen anvender den varme, der er i udendørsluften og konverterer den, så den kan blæses ind i din bolig. Denne type varmepumpe benyttes oftest i sommerhuse eller huse af mindre størrelser, der kun anvendes nogle gange. De er en rigtig god løsning til at holde indeklimaet sundt i denne typer af huse, uden at det skal koste for meget. Den anden type er luft til vand varmepumpen, som oftest anvendes i helårshuse. Denne type pumpe kan hjælpe med at spare mange penge på sigt i forhold til for eksempel et oliefyr.

Andre læste også:  Pilleovn – sådan finder du den rette pillebrændeovn
Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

two × two =