Overvejer du en ny varmekilde?

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Elpriserne er steget støt i den seneste tid, og det kan især mærkes på varmeregnskabet. Går du og overvejer, om det er på tide at skifte til en mere økonomisk varmekilde? Så læs med her i artiklen, hvor vi gennemgår fordele og ulemper ved de forskellige typer opvarmning.

Hvilken opvarmningskilde er bedst til dig?

Der findes rigtig mange måder, du kan varme dit hjem op på, og nogle er langt mere prisvenlige end andre. De mest almindelige kilder til opvarmning inkluderer:

  • Varmepumpe
  • Elvarme
  • Fjernvarme
  • Pillefyr
  • Oliefyr
  • Brændeovn

Herunder gennemgår vi fordelene og ulemperne ved de forskellige opvarmningskilder i flere detaljer.

Varmepumpe

Varmepumpen er en både smart og økonomisk varmekilde, som virker ved, at jord eller luft bliver omdannet til varme i din bolig. Opvarmningen sker hurtigt, og så kommer varmepumpen ofte med mange andre gode funktioner – for eksempel en affugter. Den er tilmed billig i drift, så hvis økonomien er en vigtig faktor for dig, vil varmepumpen være et godt bud på en løsning. Det er dog sjældent, at et enkelt apparat er nok til at opvarme et helt hus, så det vil være nødvendigt at investere i flere til at starte med.

Andre læste også:  Maksimering af energieffektivitet og energibesparelser: En guide til at skifte dit varmesystem

Elvarme

Elvarme er en af de mest almindelige opvarmningsformer – men også en af de dyreste. Varmen kommer fra radiatorer, som du kontrollerer via en termostat. En stor fordel er, at du får en lynhurtig og effektiv opvarmning af din bolig, men prisen ligger klart i den høje ende.

Fjernvarme

Fjernvarme fungerer ved at omdanne vand til varme, men det er kun muligt i boliger, hvor en centraliseret udbyder kan levere det. Hvis du har mulighed for at få indlagt fjernvarme, vil det være en stor investering, men til gengæld får du efterfølgende glæde af en af de billigste opvarmningsformer, som tilmed er god for miljøet.

Pillefyr

Et pillefyr kører på træpiller, som du selv køber og påfylder. Fyret kan både levere varme og varmt vand til dit hjem. Hvis du vælger en nyere model, vil du opleve, at det både er billigt i drift og meget miljøvenligt.

Oliefyr

Et oliefyr kører på fyringsolie, som du selv skal påfylde. Olien kan være dyr at indkøbe, men der er ofte gode tilbud at hente, og så giver fyret dig en god og stabil varme. En stor ulempe er dog, at fyret er temmeligt forurenende.

Brændeovn

Brændeovnen er en klassiker, som spreder hygge i stuen med sine levende flammer. Ligesom oliefyret forurener den dog en del. Varmen kommer fra brænde eller briketter, som du selv skal indkøbe. Det kan godt være dyrt i længden, men hvis du har træer på egen grund, kan du eventuelt fælde dem og få gratis brænde.

Andre læste også:  Gode råd til dit kommende byggeri

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *