Pilleovn – sådan finder du den rette pillebrændeovn

4.8/5 - (17 votes)

Hvis du overvejer at udskifte din brændeovn, kan det være en god ide at overveje at investere i en pilleovn, som kan spare dig for mange tusinde kroner årligt sammenlignet med den traditionelle brændeovn. En pillebrændeovn er nemlig en af de bedste miljøvenlige varmekilder, du kan bruge til opvarmning af dit hjem.

Hvad er en pilleovn?

En pillebrændeovn også blot kaldet en pilleovn er en fuldautomatisk brændeovn, med mange fordele. En af de væsentlige fordele ved en pilleovn er, at den har brug for minimal vedligeholdelse og skal sjældent påfyldes med brænde. Du kan glæde dig over hvor nemt det er at fylde træpiller i ovnen og undgå alt det arbejde der kan være med almindeligt brænde.

Derudover kan du indstille ovnen til at gå i gang via din telefon, så der er varmt og hyggeligt når du står op eller kommer hjem fra arbejde. Med en pilleovn har du også den samme hygge med flammerne, som er synlige gennem glasset i ovnen.

Hvordan virker en pilleovn?

En pilleovn er nem at bruge! Man har nemlig mulighed for at indstille pilleovnen til at slukke og tænde automatisk med fjernbetjening eller mobil. Derudover fylder du blot træpiller på ovnen, så kører ovnen selv pillerne frem og kan antændes selv i brændkammeret.

Se videoen for forklaring her:

Anbefalede pilleovne


Langå Lory Pilleovn

Langå Lory Pilleovn

Denne pilleovn er produceret af en af de største og mest anerkendte leverandører af brænde- og pilleovne i Italien. Pilleovnen leverer 7,5 KW varme og kan betjenes på ovnens display eller alternativt via en fjernbetjening, man kan købe ved siden af.

Det er en moderne pilleovn, som har den nyeste teknologi! Den har blandt andet en standby funktion, så den selv kan tænde og slukke baseret på rummets temperatur. Det giver dig altså mulighed for at fastholde en fast temperatur i rummet, som kan være en stor fordel sammenlignet med almindelige brændeovne.

I forhold til støj ligger denne pilleovn i den lave ende og betegnes som lydsvag. Producenten har nemlig lavet en lukket blæsemotor, som gør at den er lydsvag og forbliver således fremadrettet.

Specifikationer:

Mål: B 46 x H 96 x D 52 cm – Ydelse: 7,5 kw

Pilletank: 13,5 kg – Opvarmer: 133 m2

Virkningsgrad: 85,5% – Vægt: 80 kg

Diameter aftræksrør mm: 80


Artel Redonda Island med glassider

Artel Redonda Island

En elegant og stilren pilleovn, fra det italienske mærke Artel. Modellen er udstyret med glassider, hvilket ser fantastisk ud og giver hele ovnen et mere eksklusivt udseende og gør den nem at rengøre.

En af fordelene ved denne pilleovn er, at den er udstyret med WIFI hvilket betyder at du kan styre den med din mobil. Du downloader blot den gratis APP fra Artel og herefter har du muligheden for at tænde og slukke ovnen samt skrue op og ned for den ønskede temperatur direkte fra din mobil eller tablet.

Ovnen er udstyret med en lydsvag blæser, hvor man svagt kan høre når den er i gang, men det meget lidt der er at høre.

Specifikationer:

Mål: B 52 x H 86 cm D 49 – Ydelse 6,97 kW

Pilletank: 13 kg – Virkningsgrad: 92,06 %

Timer mellem opfyldning ved konstant drift max – min. 22 – 9 – Energiklasse A+


Thermorossi Mon Amour

Thermorossi Mon Amour

Italiensk produceret pilleovn, som findes i et klassisk og stilrent design der kan passe ind i et enhvert hjem. Ovnen er lavet i et slidstærkt materiale, hvilket er typisk for producenten Thermorossi.

Alle ovnene fra Thermorossi bliver testet på deres fabrikker inden de sendes afsted, så man er sikker på at man modtager et produkt i den højeste kvalitet. Producenten har mere end 40 års erfaring med at producere denne type ovn og er meget anerkendt i hele verden.

Det er nemt at styre temperaturen på ovnen ved hjælp af mikroprocessoren. Derudover findes der et 5 trins niveau, som gør det let at styre temperaturen og den medfølgende fjernbetjening gør det bare endnu lettere og mere komfortabelt. Du kan blot læne dig tilbage i sofaen og vælge den ønskede temperatur.

Der findes også en lydsvag blæser i ovnen, hvor der er taget højde for at man har skulle minimere støjen bedst muligt.

Specifikationer:

Mål: B 41,8 x H 94,5 cm D 46,9 – Ydelse 6,74 kW

Virkningsgrad: 89,50 % – Vægt: 103 kg

Opvarmer: 120 m2

Det skal du være opmærksom på

Hvis du tænker på at investere i en pilleovn, kan du være en god ide at overveje i denne forbindelse, hvor mange rum du ønsker ovnen skal opvarme. Der findes typisk forskellige modeller alt afhængigt af om du skal opvarme 1 eller flere run.

Derudover er det vigtigt at en pilleovn har en god lufttilførsel til rummet, da pilleovne bruger luft fra rummet til forbrænding. Har du et tæt og nyt hus, kan det være nødvendigt at installere et separat luftindtag – rådfør dig gerne med en fagmand, på dette område.

Andre læste også:  Regnvandsanlæg - Se hvad det koster og vigtig info

Tip til køb af træpiller fra energistyrelsen

Du bør købe træpiller, der er produceret i Danmark og så vidt muligt kommer fra bæredygtig skovdrift, hvor skoven genplantes. Ellers kan der været blevet brugt fossile brændsler til f.eks. at forarbejde, udtørre og transportere brændslet. Halmfyr, kornfyr og pilleovne

Energistyrelsen, Sparenergi.dk

Fordele og ulemper med en pillebrændeovn

Der er en lang række fordele med en sådan en ovn, sammenlignet med andre alternativer. De mest væsentlige fordele er følgende:

  • Miljørigtig opvarmning
  • Økonomisk besparelse på op til 70% (En god investering)
  • Bedre udnyttelse af varmeenergien
  • Bedre fordeling af varmen
  • Mulighed for automatisk optænding (Styres med mobil/fjernbetjening)
  • Alle pillebrændeovn overholder EU 2022-direktivet

Som du formentligt allerede har fået indtrykket af, er der altså mange fordele ved at investere i en pilleovn! En af de få ulemper er at ældre modeller muligvis kan høres, grundet husets forhold. Dog er de nyere pilleovne så lydsvage, at kun er generende for få personer.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *