installation-af-vaskemaskine

Rengøring af vaskemaskine

5/5 - (1 vote)

Selvom din vaskemaskine typisk kører med sæbe, kan det desværre ikke hindre vaskemaskinen i at få en dårlig lugt og måske en dårligere ydeevne på sigt. Vi har samlet 5 gode råd til at rengøre vaskemaskinen og forebygge dårligt lugt.

installation-af-vaskemaskine

Andre læste også:  Få større glæde med farver i hjemmet

Gode råd til rengøring af vaskemaskine 

Der er mange råd at give når det kommer til rengøringen af vaskemaskinen. Herunder kommer vores 5 bedste råd til at rengøre vaskemaskinen.

1. Kør regelmæssigt en kogevask (Gerne 1 gang om ugen)

I dag vasker vi ofte tøj på lave grader, fordi vaskepulveret er effektivt og for at skåne vores tøj. De lave grader er altså gode for både miljøet og dit tøj, men det er altså ikke nok for at rense vaskemaskinen for bakterier. Derfor anbefaler vi at man kogevasker gerne 1 gang om ugen, uden tøj.

2. Lad vaskemaskinen stå åben når du ikke bruger den

Det kan være en god ide altid at lade låget på vaskemaskinen stå åbne, når den ikke er i gang. Så forbedrer du luftcirkulationen i vaskemaskinen, som er med til at forebygge lugt.

3. Rens vaskemaskinens trevlesi en gang om måneden

Hvis vaskemaskinen lugter er det typisk et tegn på at trevlesien skal renses. Ved at holde trevlesien ren, har du det bedste vandtilløb og afløb. Dog kan trevlesien sidde forskellige steder på vaskemaskinen, hvor det kan være en god ide at læse manualen inden man går i gang.

4. Hold sæbeskuffen ren og rens en gang imellem

Det kan også være en god ide og rense sæbeskuffen en gang imellem! Sæbeskuffen skal renses for sæberester, da der ellers kan gå mug i sæberesterne, hvilket skaber et uhygiejnisk vaskemiljø, som kan forårsage at vaskemaskinen lugter.

5. Brug kalkbinder når du vasker

Ved at bruge kalkbinder når du vasker kan du dosere sæben til blødt vand. Det skåner miljøet, og forhindrer kalk i vaskemaskinen. Derudover kan du spare flere kilo vaskepulver hvert år, hvis du bruger dette.

Hvis du har prøvet ovenstående og din vaskemaskine fortsat lugter eller ikke kan rengøres, vil jeg anbefale at give den et grundigt eftersyn. Og eventuelt kontakte en fagmand, som kan assistere med dette.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 4 =