Sådan fremtidssikrer du dit hus

Du ved, det kommer på et tidspunkt. Da du overtog nøglerne til dit hus, var det måske meget langt ude i fremtiden, men nu er det lige om hjørnet. Dit tag trænger til at blive skiftet. Og du ved, det bliver dyrt. Faktisk er det en af de største investeringer, du kan foretage på dit hus, men også den investering, der holder længst. Og det betyder utrolig meget for hele husets tilstand og udseende. Hvis et tag ikke bliver skiftet i tide, kan det føre en masse andre problemer med sig. Fugt som følge af vandindtrængen, ødelagt murværk, osv.

Et tagskifte kræver professionel, hjælp, fx Dansk Tagservice, i forbindelse med rådgivning i opstartsfasen og til selve udførelsen. Der er flere beslutninger, der skal tages stilling til i forbindelse med investering i et nyt tag:

  • Valg af mursten
  • Valg af tagrender

Der er mange muligheder, når der kommer til valg af mursten. De mest anvendte typer i Danmark er skifter, tegl eller beton. Valg af tagsten afhænger af dit budget og af det udseende du ønsker, dit hus skal have. Betontag er det mest prisvenlige, men stadig meget solide valg, hvorimod tegl oftest vælges til mere eksklusive boliger.

Tagrender fås i mange designs og materialer og har stor betydning for tagets og dermed hele husets udseende. Der kan fx vælges mellem tagrender i zink, kobber, aluminium eller plastic. Her er det vigtigt at se på, hvilket materiale der passer til husets udseende og det udtryk du gerne vil have, at dit hus har. Det kan også have betydning, hvor du bor i forhold til vandmængder. Generelt skal tagrender kunne holde til mere end tidligere, da der kommer mere nedbør som følge af klimaforandringerne.

Andre læste også:  Altan priser - hvad koster en altan?

Tagservice

Inden du beslutter dig endeligt for, at dit tag skal skiftes, bør du lade din professionelle rådgiver kigge på det eksisterende tag. I nogle tilfælde kan det betale sig at udføre tagservice på det i stedet og så forlænge levetiden nogle år. En grundig tagrensning eller algerens og eventuelt nye tagrender kan gøre utrolig meget ved tagets tilstand og udseende. Der er ingen grund til at skifte et tag, der fungerer.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve + one =