Sådan glæder du dig over blomster og havearbejde

Haven har en speciel plads i de fleste danskeres hjerter. Muligheden for at skabe og dyrke sit eget udendørs frirum er en af naturens gaver. Haven er dit helt eget paradis, hvor du kan sætte dit særpræg.

Ejer du et nybygget hus og skal anlægge have, er det klogt med en plan for at undgå senere fortrydelse. Har du et ældre hus, hvor haven lever sit eget liv, er det med at få styr på sagerne, før haven ender i et vildnis. Ved sommerhuset og i kolonihaven er haven og naturen i centrum.

Havens talrige muligheder

Både prydhaven, staudehaven og den naturlige have er naturskønne pletter. Du kan få planter og løg til de skiftende årstider, så der hele året rundt er blomster og planter at glæde sig over. Med inspiration fra Blomsterverden.dk kan du pryde haven i det spirende forår, med blomster om sommeren, i gyldne farver til efteråret og bærbuske om vinteren.

Vil du nyde synet af havens dyr som fugle, bier, sommerfugle og pindsvin, kan du tænke i blomster og planter, der tiltrækker med duft og farver. Pynt op med pryd og nips til hygge i haven eller plant græs over det meste og sats på selvforsyning fra grønsagshaven og drivhuset.

Nyd at komme godt over havearbejdet

En stor del af tiden i en have går med at passe og pleje den. Derfor er det vigtigt at have de rigtige haveredskaber og undgå for mange ømme muskler, knæskader og vabler. Både når du skal så, luge og klippe buske og hække er et godt og ergonomisk korrekt haveredskab alfa og omega. Med haveredskaber af god kvalitet kan du nemt vedligeholde haven uden at føle ubehag.

Andre læste også:  Sådan får du mere ud af dit kolonihavehus

Efter det hårde men sunde havearbejde kan du med fryd sætte dig tilbage i havestolen og nyde den dejlige have, som du har ordnet. Her kan du holde havefesten og slappe af i hverdagen. Du kan sole dig og nyde duften fra slyngblomster og fra terrassen med blomsterkrukkerne nyde udsigten over haven.

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

19 + four =