Sådan indretter du smart og overskueligt dit hjem

Det er altid en udfordring at komme i gang med den indre boligindretning. Når facaden på huset eller lejligheden er tilpasset det ønskede mål, handler det om valg af indretning. Her kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse og hvis du bor med en partner, kan der opslå lange diskussioner. Denne artikel handler om hvordan du får indrettet smart og kommer i gang.

Læg en plan for boligens værelser

Det første og det vigtigste er at I begge er indforstået med hvilke boligstil I ønsker. Hvis den ene part vil have en newyorker lejlighed, men den anden vil have en nordisk boligstil, er det to universer som ligger langt fra hinanden. Det begynder også den ene part skal gå på kompromis meget noget. Det smareste er at snakke om boligens værelser og hvilke tanker i har til hvert rum.

Det kan være den ene tænker soveværesle, men den anden ser hellere et kontor eller børneværesle. Ved at lægge en plan, undgår i løbende problematikker som kan sætte hele indretningsprocessen i stå. Tag et stykke papir og tegn boligen og mål dens rum. På den måde får I en ide når I er ude og handle efter møbler, hvilke som passer og hvilke der ikke er plads til.

Dekoration og pynt giver personlighed til boligen

Der er rigtig mange som indretter med møbler, spiseborde, spisestole, kommoder, tvskænk og andre neutrale boligartikler som ikke fortæller noget om hjemmets ejere. Det kan være du selv kender det at komme over til et vennepar som ikke har en eneste speciel eller iøjefaldende boligartikel stående eller hængende. Det kan i visse tilfælde blot være et billede eller måske en personlig genstand som står fremme på bordet.

Andre læste også:  Dette skal du altid tænke på under et boligprojekt

De fleste par har oplevet noget sammen og har et minde om det. Hvis I lige er flyttet sammen, har I måske noget værd især som betyder noget for jer. Ens indretning kommer til at være mere personlig og især et maleri, en smart biopejs eller en plakat, kan være med til at fortælle noget om personerne der bor der. Det kunne være en by plakat om sin hjemby, eller et motiv humoristisk motiv som kan hænge i fx entreen.

Gør-det-selv hvis muligt

Man kan købe sig til rigtig mange boligartikler, men det er som regel det man selv kan lave, som giver den største glæde. Det kan både være økonomisk men også rent håndværksmæssigt. Hvis en, eller for den sags skyld, begge af jer, er dygtige med hænderne, kan mange ting selv lavet. Der findes utrolig mange ’gør-det-selv’ guides indenfor haven, køkken, stue, entré, soveværesle, faktisk alle hjemmets væresler.

Mange gange er det man selv laver også det som andre folk er mest betaget af. Har du været kreativ og lavet dit eget plankebord, kommer der typisk spørgsmål som hvordan det er lavet og kan du hjælpe os med det. Det kan også være I har været kreative i dagligstuen og lavet jeres egne hylder. Flere er også begyndt at være kreativ med billede ophæng. Her bruges klemmer og malertape for at undgå at lave huller i væggen med billedrammer.

Andre læste også:  Undgå at komme på for dybt vand i forbindelse med boligkøb

Hold jer indenfor budgettet

Det vigtigste er selvfølgelig i er enige om et budget for jeres indretning. Det er altid nemt at sige ’mangler vi ikke lige det’ og så sidder man med en dyr regning i sidste ende. Ved planlægningen skal økonomien også være afstemt for at budgettet ikke springes. Hvis man kan gøre meget selv, kan man spare tusindvis af kroner og få en smart indretning. Man kan også være heldig at spotte nogle gode hjemmesider som sælger billige boligartikler, som fx plakater til hjemmet.

Tag jer god tid med indretningen

Dem der stresser med deres boligindretning, er typisk også dem der enten bruger for mange penge, eller tager beslutning som ikke er velovervejet. Det er dit hjem og det smutter ingen veje. Så længe du har de mest nødvendige artikler som seng, køleskab og bad, kan det andet komme løbende. Rigtig mange stresser med deres valg af møbler og ender med en forkert løsning. Det koster tid og energi og kunne have været foruden.

Et rigtig godt råd er at lægge en uge plan hver søndag, hvor man snakker med sin partner om hvad der skal laves i næste uge. Dertil kan man sætte en anslået tid på arbejdet, så man kan se hvor mange timer det tager. Det er ikke sikkert man når det hele, men det hjælper med ikke at have for mange bolde i luften med hverdagen som skal passes ved siden af.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 10 =