Sådan undgår du gabende paneler

Har du en revne mellem dine fodpaneler og væggen? Så læs med her og brug dette smarte trick og få en flot afslutning på fodpanelet.

Ved mange fodpaneler er der efter opsætning en revne mellem toppen af panelet og væggen. Mange fylder revnen med maling, men det skal du endelig ikke gøre! Vi har nemlig samlet vores bedste bud på en løsning, der både er nem og yderst effektiv mod revner.

Det skal du bruge:

  • Fugepatron og holder hertil
  • Malertape
  • Målebånd/tommestok
  • Fugepind/fugeklods

 

Først og fremmest skal fodpanelerne rengøres grundigt med vand. Grundrens eller sæbe kan med fordel blandes i vandet for at rense fodpanelerne bedst muligt.

 

1. Afdæk med malertape langs hele væggen og fodpanelet, for at undgå at der senere kommer fugemasse andre steder end hvor det er planen.

 

2. Mål med målebånd/tommestok tykkelsen på revnen mellem væggen og fodpanelet. Herefter kan du skære fugepatronens top i den korrekte tykkelse, så den passer til revnen. Det er vigtig at åbningen ikke skæres for stort, da det på denne måde kan være svært at styre efterfølgende.

 

3. Herefter kan du fuge med rolige bevægelser hele vejen langs toppen af fodpanelet. Fugemassen skal presses på plads, således at vedhæftning bliver optimal. Typisk placeres fugemassens forside 2-3 mm bag fugeforkanterne for at undgå tilsmudsning af kanterne.
Brug med fordel en fleksibel malbar fuge, da det er vigtigt at fugen er fleksibel i optørret tilstand, så den kan følge de fugtbetingede bevægelser i træværket.

Andre læste også:  Omfangsdræn pris - Det skal du være opmærksom på

 

4. Når du har fuget, skal fugen glattes så at overskydende fugemasse trækkes af, hvorved fodpanelet bliver glat og ensartet. Brug her en fugepind eller fugeklods, for at opnå det bedste resultat. Fugepinde findes i mange forskellige bredder – vælg den der passer bedst til den aktuelle fuges bredde. Et godt tip er at sætte fugepinden i blød i sæbevandet en dag i forvejen. Som glittemiddel kan en sæbevandsopløsning eller rent vand anvendes som alternativ til en glittevæske. Lodrette fuger bør glittes nedefra og opefter, for at forhindre sæbe eller vand i at løbe ned langs fugesiderne, som kan medføre slip mellem.
Vi anbefaler at male dem efterfølgende, så det ligner resten af dit panel og således at støv og lignende ikke hænger fast.

 

5. Træk til sidst malertapen forsigtigt af og se det endelige resultat.
Husk at fuger med jævne mellemrum skal rengøres og besigtiges, hvor eventuelle skader også skal udbredes for at sikre fugens funktion. Hvis ikke der fjernes snavs løbende kan der opstå grobund for mikroorganismer som kan medføre misfarvninger af fugen.Alternativt kan man også vælge at indsætte en lille fejeliste som også kan bruges som afslutning på begge sider af et dørtrin, hvorved man laver en flot overgang som også gør det nemmere at komme over et dørtrin med eksempelvis en støvsuger.

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 + 4 =