Sådan får du en flot hæk

Der er mange ting, du kan gøre, hvis du vil have en smuk have. Og det fleste vil måske også få mange gode og kreative ideer til, hvordan de skal gå til havearbejdet. Men nogle gange er det også vigtigt, at man skænker de mere grundlæggende ting i haven en tanke. For en flot hæk er måske ikke altid spændende. Til gengæld kan den danne en smuk, naturlig ramme om det fristed, du kalder din have. Her er guiden til dig, der gerne vil have en flot hæk.

Vælg den rigtige form for hæk

Der er faktisk mange måder, du kan lave en hæk på. Mange vælger at sætte nogle planter, som så helt naturligt vil vokse og danne en hæk. Men hvis du gerne vil gøre noget særligt ud af det, så er der faktisk også andre måder at gøre det på.

Ved hjælp af rionet kan du faktisk også lave hæk af mange andre planter. Så er der nemlig noget, der kan holde planterne oppe. På den måde kan du altså også vælge nogle smukke slyng- eller klatreplanter.

Det smarte ved at gøre det sådan er i øvrigt, at det ikke altid vil kræve den samme vedligeholdelse. Rionettet vil nemlig sætte en naturlig grænse for, hvor meget hækken kan vokse.

Andre læste også:  Havemøbler kan gøre en kæmpe forskel for haven

Sørg for at passe hækken

En flot hæk er en veltrimmet hæk. Derfor er vedligeholdelsen altså også noget af det bedste, du kan gøre, hvis du vil have, at det bliver flot.

Der er forskel på, hvad folk helst vil have. Nogle mennesker kan lide en snorlige hæk. Andre er mere til en mere naturlig hæk. Men uanset om du foretrækker det ene eller det andet, så sørg for at trimme den en gang imellem.

Når du oplever tørkeperioder, kan det i øvrigt være en god idé også at vande din hæk.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five − 3 =