Sådan gør du dine værelser mere allergivenlige

Der findes mange forskellige allergier, som kan ramme mange mennesker. Støvallergi er for eksempel ikke en ukendt form for allergi, der kan opstå på grund af mange husstøvmider i hjemmet. Støvallergi kan påvirke ens vejrtrækning og udvikle sig til symptomer på astma og høfeber. Derfor kan det være vigtigt at tænke over at konstruere og indrette sine værelser i boligen mest mulig allergivenlige for at reducere risikoen for allergi.

Gulve
Hvis du står og skal have lagt gulv på dine værelser, kan det være en god idé at tænke over hvilket materiale, du anvender. Tæppegulve kan være dejlige at have, men kan indeholde meget støv og kan være svære at gøre grundigt rene medmindre, man får professionelle til det. Derfor kan det være en god idé at vælge et gulvmateriale, som er nemmere at vedligeholde og rengøre jævnligt. Dette kan for eksempel være trægulve eller klinkegulve.

Sengen

Jeres senge kan være et essentielt bosted for støvmider, fordi der er varmt og tæt under dynen. Derfor kan det være vigtigt at lufte ud i sengen om morgenen, når du har sovet i den. For eksempel kan du lade dynen hænge ud over sengekanten i nogle minutter, inden du redder sengen, så der kan komme frisk luft i sengen.

Andre læste også:  Derfor skal du flytte til Holstebro

Udover at lufte ud i sengen, kan du også anskaffe dig en allergivenlig kapok madras fra Nsleep, der er lavet af materiale, som støvmider ikke kan trives i.

Rene overflader

På jeres værelser kan det være en god idé at holde det ryddeligt så vidt som muligt. Meget rod og store tøjbunker kan muligvis være et godt levested for støvmider. Med et ryddeligt værelse kan motivationen for at gøre rent muligvis også øges, fordi I ikke skal rydde op. Ligesom med et rent gulv, er det nemlig vigtigt at holde overflader rene og støve af jævnligt.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 10 =