Sådan skaber du mere plads på soveværelset

Kniber det med pladsen på dit soveværelse? Så kender du formegentlig alt til, hvor svært det kan være at få plads til det hele uden, at det ser alt for proppet ud. Heldigvis er der et par ting, du med fordel kan gøre, hvis du ønsker at få mere plads og indrette det lille soveværelse optimalt.

Investér i en skabsseng

Har du virkelig brug for den dobbeltseng, der fylder langt størstedelen af dit soveværelse, eller kan du gå på kompromis? For eksempel er der mange, der køber en sovesofa eller en skabsseng til det lille værelse.

En sovesofa er et praktisk valg for dig, der ønsker en sofa og en seng i én og samme løsning. Har du for eksempel en 1-værelses lejlighed, hvor du stue og soveværelse er samme rum, er sovesofaen lige noget for dig. Det får din lejlighed til at se mere præsentabel ud, når du har en sofa stående fremfor en seng – lige pånær når du sover.

En skabsseng er en seng, der på ingen tid kan foldes ud og agere seng. Når du ikke bruger sengen, kan du slå den op og så agere den skab. Det vil altså sige, at du får langt mere gulvplads til rådighed med et multifunktionelt møbel som skabssengen. Se skabssenge her, hvis du ønsker mere plads på dit soveværelse.

Andre læste også:  Byg det helt rigtige soveværelse

Placér et stort spejl på væggen

Det er ikke altid, du kan indrette værelset meget anderledes, end du har gjort. Dog findes der flere måder, hvorved du kan give en illusion af, at rummet er større, end det i virkeligheden er. En af de måder er ved at gøre brug af spejle. Et stort spejl midt på en af soveværelsets tomme vægge får rummet til at fremstå større og dermed knap så trangt.

Hold ting væk fra gulvet

Har du en tendens til at have ting og sager til at flyde på gulvet? Rod kan få ethvert lille soveværelse til at fremstå meget mindre, fordi rodet optager al pladsen. En løsning til dette er at holde ting væk fra gulvet, og det kan du gøre på følgende måder:

  • Udnyt højden i rummet med hylder an masse.

  • Investér i en vasketøjskurv, så dit beskidte tøj ikke flyder på gulvet.

  • Sørg for masser af opbevaringsplads ved for eksempel at opbevare rullekasser under sengen.

Er en tilbygning en mulighed?

Hvis du ikke synes, at der er nogle af ovenstående løsninger, der helt slår til, kan du overveje, om det er en mulighed at bygge til. At bygge en tilbygning til dit soveværelse er en lidt mere kompliceret proces, men det er hele ventetiden værd, da du til gengæld kan få markant mere plads i din bolig.

Andre læste også:  Gode råd til børneværelset
Avatar

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

16 − four =