Sengemål – Find den rigtige sengestørrelse

fraskrivelse

Når der skal vælges en ny seng er det vigtigt at størrelsen passer til dine behov og ønsker. Det er nemlig afgørende at have god plads for at opnå den bedste søvn, da du skal have plads til at bevæge dig lidt om natten – især hvis du deler sengen med en partner.

De mest normale sengemål

Type Mål
Enkeltmandsseng90×200 cm.
Trekvart seng / Halvandenmandsseng140×200 cm.
Dobbeltseng180×200 cm.

Ovenstående mål er de meste normale mål for de forskellige typer senge, men det kan sagtens varierer afhængig af hvilken seng man køber. Det kan derfor være en god ide at mål efter, så man er sikret at der er plads til sengen i soveværelset og det opfylder dine behov.

Enkeltmandsseng mål

En enkeltmandsseng måler normalt 90×200 cm. og er det oplagte valg, hvis du leder efter en mindre seng til dig selv eller til dit barn.

Enkeltmandssenge fås i mange forskellige typer, alt lige fra den simple løsning med en madras på gulvet til enkeltsenge med elevation. Den mest populære er dog boxmadrassen, hvor du typisk får mest kvalitet og komfort for pengene.

Trekvart seng mål / Halvandenmandsseng mål

En trekvart seng (Også kaldet halvandenmandsseng) måler typisk 120×200 cm. eller 140×200 cm. og er en god mellemting hvis man ønsker lidt ekstra plads eller sover med en partner. Sover du i en mindre seng med din partner, kan man risikere at vække hinanden med sine bevægelser om natten.

Denne type seng er det oplagte valg, hvor at dobbeltsengen vil komme til at fylde for meget i soveværelset. Den er også velegnet til teenageværelset, hvor at en enkeltmandsseng kan være en smule for lille.

Dobbeltseng mål

Dobbeltsengen måler normalt 160×200 cm. eller 180×200 cm. Hvis du sover med en partner er dobbeltsengen for mange det perfekte valg! Når man skal vælge en dobbeltseng skal man typisk blive enige med sin partner om den rette type seng, da man hver især kan have individuelle krav. Men man behøver naturligvis ikke at være to for en skulle investere i en dobbeltseng, måske drømmer du om mere plads til dig selv.

Andre læste også:  De bedste lamper til soveværelset

Findes der senge i andre mål?

Selvom de ovenstående sengemål er de mest normale, kan man også finde senge i andre mål. Så hvis du ikke synes at de ovenstående mål passer til dit behov, er der altså stadig mulighed for at finde den helt rigtige seng til dit behov. Dog skal du være opmærksom på at der ikke findes lige så mange forskellige typer af senge i de mere specielle sengemål, så det kræve lidt mere forarbejde for at finde den rigtige type seng.

Vi anbefaler altid at man undersøger målene grundigt på de forskellige typer af senge, da det kan varierer afhængig af model og mærke. Derudover tilbyder flere virksomheder også at man har mulighed for at prøve sengen og har dermed mulighed for at aflevere sengen tilbage, hvis den ikke opfylder dit behov! Man kan nemlig blive overrasket over, hvordan den nok plads i sengen kan påvirke din søvn positivt.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − 8 =