Sengemål – Find den rigtige sengestørrelse

Når der skal vælges en ny seng er det vigtigt at størrelsen passer til dine behov og ønsker. Det er nemlig afgørende at have god plads for at opnå den bedste søvn, da du skal have plads til at bevæge dig lidt om natten – især hvis du deler sengen med en partner.

De mest normale sengemål

Type  Mål
Enkeltmandsseng 90×200 cm.
Trekvart seng / Halvandenmandsseng 140×200 cm.
Dobbeltseng 180×200 cm.

Ovenstående mål er de meste normale mål for de forskellige typer senge, men det kan sagtens varierer afhængig af hvilken seng man køber. Det kan derfor være en god ide at mål efter, så man er sikret at der er plads til sengen i soveværelset og det opfylder dine behov.

Andre læste også:  Byggeprojekter som øger din glæde

Enkeltmandsseng mål

En enkeltmandsseng måler normalt 90×200 cm. og er det oplagte valg, hvis du leder efter en mindre seng til dig selv eller til dit barn.

Trekvart seng mål / Halvandenmandsseng mål

En trekvart seng (Også kaldet halvandenmandsseng) måler typisk 120×200 cm. eller 140×200 cm. og er en god mellemting hvis man ønsker lidt ekstra plads eller sover med en partner. Sover du i en mindre seng med din partner, vil man ofte risikere at vække hinanden med sine bevægelser om natten.

Dobbeltseng mål

Dobbeltsengen måler normalt 160×200 cm. eller 180×200 cm. Hvis du sover med en partner er dobbeltsengen for mange det perfekte valg!

 

Vi anbefaler altid at man undersøger målene grundigt på de forskellige typer af senge, da det kan varierer afhængig af model og mærke. Derudover tilbyder flere virksomheder også at man har mulighed for at prøve sengen og har dermed mulighed for at aflevere sengen tilbage, hvis den ikke opfylder dit behov! Man kan nemlig blive overrasket over, hvordan den nok plads i sengen kan påvirke din søvn positivt.

5 (100%) 4 stemme[r]
Martin

Martin Forfatter

Martin har det daglige ansvar hos BygOgHus og er en gør-det-selv person til fingerspidserne. Han har altid selv mange projekter i gang, så der altid sker noget nyt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *