Sparetips til el

Spar penge på din elregning med disse 8 sparetips

4.7/5 - (3 votes)

Mange danskere kan reducere deres elforbrug med helt op til en tredjedel og spare rigtig mange penge. Det kræver blot du ændrer adfærd og tænker over at købe energibesparende hårde hvidevarer samt elektronik.

Vi har samlet 8 sparetips som hjælper til at spare på strømmen. Når du reducerer dit elforbrug sparer du penge og medvirker til en mindre miljøbelastning samtidig. Udover de nedenstående råd anbefaler vi også, at man løbende holder øje med sit el-forbrug og er opmærksom på samme. Undersøgelser viser nemlig at alene det at være opmærksom på sit elforbrug medfører en strømbesparelse på cirka 10%.

  1. Tør tøj uden tørretumbler

Det er gratis at bruge tørresnoren, og sparer dig for mange penge årligt frem for at bruge tørretumbleren.

  1. Brug mindre vand

Brug mindre vand i din madlavning. Pasta, ris og kartofler kan du ofte koge i mindre mængde vand end den gennemsnitlige dansker plejer. Spar eksempelvis 30% strøm ved at koge kartofler med lidt end i stedet for den traditionelle måde.

  1. Fyld opvask- og vaskemaskinen helt op

Sørg for at opvaske- og vaskemaskinen hver gang er fyldt helt op og brug det korteste program hvis muligt.

  1. Sluk for elektronikken i stedet for standby

Selvom tv’et er slukket bruger det stadig strøm hvis standby knappen er tændt, sluk derfor altid helt for alle dine apparater når du ikke bruger det Det gælder også dit musikanlæg og internettet, som også er en stor strømsluger. Du vil i gennemsnit kunne spare mellem 800-1200 kroner om året, hvis disse apparater slukkes helt i stedet for at være på standby.

Andre læste også:  Ny bil? Sådan finder du den billigste bilforsikring

Et godt råd, hvis du synes det kan være svært at huske at slukke for elektronikken er at købe en spareskinne. En elspareskinne kan automatisk slukke helt for strømmen, fordi den kan mærke når apparaterne er på standby.

  1. Overvej at skifte dine husholdningsapparater

Har du et ældre køleskab eller andre husholdningsapparater, burde det overvejes om det skal skiftes til et mere energivenligt. Du kan se forbruget af det pågældende på en skala fra A++, A+, A til G. Derudover er det også vigtigt at køleskabet og fryseren er indstillet korrekt det vil sige køleskabet på 5 grader og fryseren på -18 grader.

  1. Brug LED-pærer

Skift de almindelige gløde- eller elsparepærer ud med nye LED-pærer og spar mange penge i strøm om året. Selvom LED-pærer er dyrere at købe, er det langt den billigste løsning på den lange bane, da de holder dobbelt så længe som almindelige elsparepærer.

  1. Skyl ikke service af

Du behøver ikke at skylle servicet af, inden du stiller det i opvaskemaskinen. Mange maskiner kan sagtens vaske det rent uden at du skyller det af.

  1. Tø maden op i køleskabet

Du kan med fordel optø mad fra fryseren i køleskabet, så sparer køleskabet nemlig strøm.

 

Har du andre gode tips til at spare på strømmen? Så lad os høre fra dig i kommentarfeltet 🙂

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eight − 1 =