Tegn på at dit ventilationsanlæg er nedslidt, og hvad du kan gøre ved det

Når dit ventilationsanlæg er nedslidt, kan det have flere negative konsekvenser for din arbejdsplads, bolig eller industribygning. Det vil betyde, at der ikke bliver skiftet luft ud i bygningen så ofte, som kan medføre et dårligt indeklima. Det kan også betyde, at der ikke bliver fjernet fugtighed fra bygningen, der kan være med til at skabe et miljø, hvor der let kan dannes skimmelsvamp. Det er derfor vigtigt at have et godt ventilationsanlæg i alle slags bygninger, især hvis det er i en ældre bygning. Hvis man oplever tegn på, at ens ventilationsanlæg er nedslidt, bør man derfor sørge for service af ventilationsanlæg

3 tegn på at dit industrielle ventilationsanlæg trænger til en service

Et ventilationsanlæg er med til at sikre en god bolig og et godt arbejdsmiljø, da det får luften til at cirkulere, så der kommer frisk luft ind, og gammel iltfattig luft fjernes. Det er især vigtigt på værksteder eller i storkøkkener, hvor der måske er fyldt med partikler og dampe, der kan være sundhedsskadelige.

Derfor er det også vigtigt, du er opmærksom på, om ventilationen virker. Du skal derfor sørge for service af ventilationsanlæg, hvis du ser disse tegn:

1. Det virker ikke længere som det plejer
2. Der er støj fra ventilationsanlægget
3. Der kommer ikke længere så meget luft ud af ventilationsanlægget

Andre læste også:  Overvejer du en ny varmekilde?

Hvilke komponenter skal serviceres i et ventilationsanlæg og hvor ofte?

Et ventilationsanlæg består af en række forskellige komponenter, der alle skal serviceres med jævne mellemrum. De fleste anlæg har en central enhed, som indeholder en motor og et filter. Denne bør serviceres hvert halve til hele år, alt efter hvor meget anlægget bliver brugt. Anlægget indeholder også et rør og kanaler, som leder luften fra den centrale enhed ud i rummene. Kanalerne skal rengøres mindst én gang om året for at undgå, at der samler sig støv og skidt i dem. Endelig er der selvfølgelig selve ventilationsristene, som ofte sidder i vinduer eller på væggene. Ristene skal rengøres mindst to gange om året for at sikre optimal ventilation i rummene.

Kan man selv servicere sit ventilationsanlæg, eller er det nødvendigt at få professionel hjælp?

Det er ikke nødvendigt at få professionel hjælp, hvis man gerne vil servicere sit ventilationsanlæg, men det kan være en fordel. En grund til at det kan være en fordel er, at man som professionel har adgang til specialværktøj og udstyr, som gør det nemmere og hurtigere at servicere anlægget. Derudover har professionelle ofte stor erfaring med ventilationsanlæg og ved derfor, hvordan de skal rengøres og vedligeholdes på den bedst mulige måde. Hvis man selv vil servicere sit ventilationsanlæg, kan man finde vejledninger på internettet eller i manualen til anlægget.

Andre læste også:  Varmepumpe: Se de bedste modeller til din bolig!

Redaktionen Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 − 2 =