Terrasse pris: Find den bedste pris på din nye terrasse – i sten eller træ

4.7/5 - (7 votes)

Vil du gerne udvide dit udeliv både forår, sommer og vinter? Har du lidt plads udenfor i haven, hvor du gerne vil kunne færdes tørskoet? Drømmer du om et mere lounge-præget liv i haven, hvor det handler mere og at hænge ud og dase end om at knokle rundt med trillebør og græsslåmaskine?

Så er du nok på jagt efter en ny terrasse.

Et sted, hvor solen bager ned i sommerhalvåret, og hvor nætterne indbyder til kølige drinks, grill med vennerne og måske stjernekiggeri om natten i august. Nem at holde, smuk at se på, rar at gå på.

Men hvad koster sådan en, og hvordan skal du gribe opgaven med at lave nogle fornuftige prioriteringer til byggeriet an?

Hvad skal du gøre dig klart, før du begynder at ringe eller maile rundt? Skal du shoppe efter sten, planter eller simpelthen efter en brolægger eller tømrer, der søger for hele entreprisen?

I denne artikel vil du derfor finde hjælp til at stille de spørgsmål, der skal til, for at du får den helt rigtige terrasse pris.

Hvad er terrasse prisen typisk?

Uanset om du er typen, der har et solidt budget med indregnet buffer til husforbedringer, eller om du er mere loose og godt kunne finde på at låne penge til at indfri drømmen om dejlige timer udenfor, så er det nødvendigt at være realistisk på et eller andet plan. Hvor dybt et greb i lommen skal der til, førend du får et resultat, du vil være glad for i årene, der kommer?

Du skal nemlig tænke langsigtet. Den er ikke lige sådan at fjerne igen. Uanset hvilken type du vælger, og hvordan den bliver opført, så er det et projekt, der kræver meget arbejde og en hel del ressourcer. Haven kommer til at se anderledes ud i en periode, og terrassen er jo tænkt som et permanent byggeri. Så det er en god ide at gøre forarbejdet grundigt, så du er sikker på, at det hele bliver, som i dine drømme.

epoxy gulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på en terrasse!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Men hvad skal sådan et byggeri så koste?

Når du skal anslå en terrasse pris, så er der flere trin, du skal igennem. Det kommer nemlig an på følgende punkter:

Hvad skal den opføres i – sten eller træ?

Der findes fordele og ulemper ved begge materialer. Generelt er sten dyrere end træ. Men det varierer meget. Se eksempler på terrasse priser længere nede på siden.

Andre læste også:  Myregift: De bedste og mest effektive former for myregift i haven.

Hvilken type sten eller træ skal det være – der er stor forskel på både pris og kvalitet.

Du kan sagtens regne med en difference på 200% fra den billigste stentype til den dyreste. Skal din terrasse være af træ eller komposit, så er der også næsten dobbelt op på terrasse prisen for en, der er opført i det billigste træ, som typisk er trykimprægneret fyrretræ, og til det dyreste materiale, som er enten ædeltræ eller komposit.

Men der er penge at spare i den anden ende, hvor dyrere materialer også ofte betyder meget længere levetid og mindre vedligeholdelse. Og det er de færreste terrasseejere, der elsker at rense fliser, fjerne myreinvasioner, slibe brædder og oliere igen og igen.

Hvor stor skal den være? Størrelsen betyder noget for terrasse prisen

Mange entreprenører, tømrere og brolæggere vil give dig en cirka pris udregnet pr kvadratmeter.

Men det er ikke helt fortløbende. Du kan ikke regne med, at din terrasse bliver 10 kvadratmeter dyrere eller billigere, hvis du justerer størrelsen.

Sagen er, at der er udgifter i byggeriet, som er de samme eller næsten de samme, uanset om du bygger 20 kvm eller 35 kvm. Maskinerne skal stadig lejes, folkene skal ud, materialerne skal transporteres, hullerne graves, lægterne købes, gruset lægges. Selvfølgelig kræver det færre udgifter på materialekontoen, hvis du bygger en mindre terrasse.

Men en del af de øvrige udgifter bliver kun lidt eller slet ikke mindre, så måske gør 5 kvm fra eller til ikke den store forskel på din terrasse pris.

Hvad er forarbejdet – skal der fx graves ud eller laves hul i huset til en dør?

Hvis dit hus allerede har en dør ud til haven, så skal du ikke regne den udgift med i budgettet.

Måske skal der også bygges en trappe ned til eller op fra haven?

Skal den være hævet eller i niveau med haven eller huset?

Skal der graves meget ud til fundamentet under sten eller lægter – er der måske en gammel belægning, der skal fjernes først?

Alle disse forhold regner du måske ikke lige ind i dit budget i første omgang, når du skal finde din terrasse pris, men det er vigtigt at få med. Der kan gemme sig overraskelser her. Det er også i disse spørgsmål, du måske finder svaret på, om du skal bygge af sten eller træ, for en sten terrasse kræver typisk et større forarbejde end en af træ. Og dermed et dyrere forarbejde. Men det endelige resultat er også virkelig flot og giver hele ejendommen et helt anderledes udtryk, som vil kunne ses på ejendomsvurderingen, hvis du en dag skal sælge.

Hvor skal I gøre af opgravet jord?

Mange glemmer at tænke på, at hvis der er jord, der skal fjernes før eller under arbejdet, så kan det også ende med at være dyrt. Hvis jorden er let eller meget forurenet, skal den bortskaffes på særlig vis.
Det koster fra 130 kr. pr ton til 1000 kr. pr ton. Det løber hurtigt op. Alternativt kan du måske overveje at lave en bakke i din have, så jorden bliver på grunden. Det koster kun at flytte jorden fra det ene sted til det andet, og måske har du børn eller børnebørn, der vil have glæde af en kælkebakke, en høj at starte en svævebane fra eller et kaninbjerg.

Andre læste også:  Sådan skaber du det perfekte udendørs rum

Terrasse pris – Hvad koster en stenmodel?

Hvis du overvejer at bygge selv, så kan du ved at sammenligne priser på selve byggematerialerne regne med, at sten koster fra ca. 50 kr. pr. kvm. og opad. Helt enkle sf-sten og andre former for betonsten er billigst. Det vil dog altid være bedst at få en fagmands pris på projektet, for det er en ganske vanskelig opgave at opføre en stabil udgave.

Dertil kommer så udgiften til bundsikringsgrus, stabilgrus, afretningsgrus og materialer til kanterne og eventuelle trappetrin, hvis terrassen er hævet eller sænket.

Der skal være gravet omkring 35 cm af for at give plads til et ordentligt fundament af de forskellige grustyper, førend du kan være sikker på, at din terrasse forbliver pæn, lige og stabil i årene fremover.

Når du indhenter tilbud på stenterrasse priser, er det derfor vigtigt, at du får en pris, der også regner underlag, montering og udgravning samt bortskaffelse af jord og affald med.

Hvilken terrasse pris skal jeg regne med for en model af træ?

En træudgave kræver stolper, lægter og et plant og stabilt underlag samt selve plankerne.

Selve træsorterne varierer meget i pris og kvalitet, og du kan godt regne med, at det, du sparer på indkøbsprisen, kan du lægge til i vedligeholdelse senere hen, og i anskaffelse af nye planker efter 10-15 år, hvis du vælger de billigste træsorter.

De holder simpelthen ikke særlig mange år.

Skal du have opført en af træ, så kan du regne med en pris på ca. 600 kr. pr. kvm. for plankerne, og hertil kommer så stolper, lægter, montering af bund og opbygning af eventuel kant samt trapper og gelænder.

Måske tænker du, at du da sagtens kan kaste dig ind i kampen med at bygge selv. Men start med at indhente nogle fornuftige priser på at få en tømrer eller entreprenør på, for der går hurtigt en hel sommer med projektet, og der løber rigtig mange ekstra udgifter på undervejs.

Hvilket udstyr skal den have?

Drømmer du om en helt enkel en af slagsen, eller har du specifikke og måske helt vilde forestillinger om hængekøjer, rislende vandfald, indbygget grill, terrassevarmere og lysinstallationer?

Livet udenfor er i den grad blevet et forbrugsgode, som rigtig mange mennesker forsøder tilværelsen med. Det er bare så skønt at kunne være ude både dag og nat, sidde i skumringen og nyde livet. Drikke morgenkaffen i solen – eller i regnen, hvis du vælger at have en markise. Spise ude fra påske til oktober med en terrassevarmer. Der er mange muligheder, som du måske allerede har med i dine overvejelser, når du forestiller dig, hvad din investering skal indeholde.

Priserne på mange af disse ekstra ting skal også med. Du kan finde mange af dem i de større byggemarkeder såsom Jem & Fix, Silvan, XL-Byg og Bauhaus – og måske kan du også spørge din entreprenør, om han har gode kontakter eller modeller, der kan anbefales.

Har du også husket udgiften til havemøbler, som skal lægges oven i terrasse prisen?

Tryk her og få 3 gode priser

Nu er du klar til at indhente tilbud på din nye terrasse. Det er altid bedst at få flere tilbud, så du kan sammenligne og vælge den bedste pris. Her kan du finde tre gratis tilbud, som kan hjælpe dig med at træffe det rette valg og få den bedste terrasse pris.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *