Tips og tricks til dig der skal have lavet nyt tag

Det kan føles som et uoverskueligt projekt, at skulle i gang med at lægge et nyt tag. Det er ikke desto mindre en nødvendighed, da dit nuværende tag ikke holder for evigt. Den gennemsnitlige levealder for et tag er omkring de 30 år, men svinger selvfølgelig alt efter tagtype, vejrforhold med mere.

Derfor kommer der altså uundgåeligt en dag, hvor et nyt tag skal lægges. Og hvordan kommer du så lettest i mål med det? Det er der ikke nogen gylden løsning på, da tagprojektet kan løses på mange forskellige måder, og det i høj grad afhænger af, hvem du er som person samt hvilket tag, der skal lægges. Du kan ikke desto mindre benytte dig af nogle generelle tips og tricks, som forhåbentligt kan gøre processen en anelse nemmere samt mere sikker.

Planlæg projektet i god tid

Du kan komme langt med en god og solid planlægning. Derfor bør du gøre dig nogle grundige overvejelser om taget, inden du kaster dig ud i projektet. Hvilken tagtype ønsker du? Hvornår skal det lægges – i forhold til vind og vejr? Hvem skal lægge det, og hvor meget hjælp kan du selv bidrage med? Her er det vigtigt, at du er realistisk. Ved at bruge dig selv som arbejdskraft kan du minimere udgifterne til det nye tag. Men hvis du derimod varetager opgaver, som du ikke har de fornødne egenskaber til at kunne udføre med høj kvalitet, så kan du i værste fald ende med at stå i vejen for projektets kvalitet.

Andre læste også:  Nyt tag: Komplet guide - Pris, Typer, Tilbud m.m.

Faldsikring og sikkerhed ved tagarbejde

Sikkerheden er det absolut vigtigste, når det kommer til tagarbejde. Sikkerhed ved tagarbejde indebærer blandt andet en faldsikring fra taget men også mere generelle sikkerhedshensyn og fornuft. Når du arbejder i højden, er en faldsikring en nødvendighed. Du kan læse mere om sikkerhed ved tagarbejde her: Faldsikring tag.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − thirteen =