Tagrenovering – Forlæng tagets levetid

Overvejer du at foretage en tagrenovering? Det kan i mange tilfælde være en god ide da det er muligt at forlænge tagets levetid med 15 til 20 år. I rigtig mange tilfælde kan det ikke betale sig at købe et nyt tag, hvis det nuværende ser slidt og gammelt ud – med en tagrenovering kan du få det nuværende tag til at fremstå som nyt og samtidig forlænge levetiden med mange år.

Der er store klimaforandringer, der bliver kraftigere og kraftigere i netop disse år, hvor taget er den del af huset, der skal holde til rigtig meget med mere og mere ekstreme vejrforhold. Derudover betyder det også meget for husets udseende, hvordan det ser ud.

tagrenoveringBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tagrenovering!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Du kan med fordel følge linket i den stribede boks ovenfor og få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tagrenovering. Jeg kommer også ind på, hvad du kan forvente at en tagrenovering kommer til at koste og hvad du skal være opmærksom på i denne forbindelse.

Få lavet et tagtjek inden tagrenovering

I forbindelse med en tagrenovering bør du altid få lavet et tagtjek, hvor hele taget gennemgås af en fagmand både ind- og udvendigt. Herefter kan fagmanden vurdere tagets tilstand og hvad der bør laves ved taget eller om det bedre kan betale sig at købe et helt nyt tag.

Andre læste også:  Nedrivning af hus – Sådan får du den bedste pris

Tagrenovering indebærer f.eks.:

  • Opspænding af alle tagplader
  • Udskiftning af beskadigede tegl eller tagplader
  • Udskiftning af beskadigede dele af undertaget
  • Efterisolering af tag og overetage
  • Udskiftning af belægningen på hele eller dele af taget
  • En tagrensning
  • Maling af taget med tagmaling

Det kan også være en god ide selv at lave et tjek af husets, hvor du kan sikre dig mod pludselige storm- eller vandskader. Det kan du gøre ved at tjekke husets tag løbende, eventuelt med en kikkert. Kig her efter om tegl eller teglplader er beskadiget eller om der er tagsten som er revnet eller lignende. Samtidig bør du tjekke taget for algevækst, da rødderne fra alger vil med tiden kunne trænge ind under tegl og teglplader og ødelægge taget.

Hvis du har algevækst, anden bevoksning og snavs kan du overveje at få foretaget en tagrensning. Ved en tagrensning bliver taget renset for snavs, algevækst og andet der kan skade taget. Derudover bliver taget også rigtig flot og kan se ud som nyt.

tagrensning
Billede fra nanostone.dk

Hvis du er opmærksom på tagets faresignaler og det bliver lavet i tide, kan du udsætte et tagskift og klare dig med en tagrenovering. Det forlænger tagets levetid og sparer privatøkonomien for en stor økonomisk udskrivning til nyt tag.

Andre læste også:  Solceller: Derfor er det fordelagtigt!

Hvad er prisen på en tagrenovering?

Det er svært at komme med en konkret pris på tagrenovering, da prisen beregnes på baggrund af flere parametre såsom stand, alder og hvor omfattende renoveringen er.

Som udgangspunkt skal du regne med at betale mellem 15.000 kr. og 55.000 kr. for en tagrenovering. Vi kan desværre ikke give en mere konkret pris på en tagrenovering, men anbefaler at man beskriver sin opgave så godt som muligt og modtager 3 tilbud på din opgave.

Prisen på en tagrenovering er dog cirka 60-75% billigere end hvis du skal ud og købe et helt nyt tag. Derfor er en renovering af taget i langt de fleste en rigtig god investering! Men det kan være en god ide, at få en professionel håndværker til at bistå med en tagrenovering så du undgår et grimt tag og dyre tagreparationer i fremtiden.

Få den bedste pris på en tagrenovering

Hvis du ønsker at få den bedste pris på en tagrenovering, anbefaler vi at man kontakter flere firmaer og modtager et tilbud på din opgave. Det kan dog være tidskrævende og kontakte håndværkerne selv, hvor du har mulighed for eventuelt at gøre brug af onlinetjenesten 3byggetilbud.dk, som har et stort netværk tilknyttet af håndværkere i hele Danmark. De kan hjælpe dig med at finde tre håndværker, som har tid til din opgave og som ønsker at tilbyde dig deres bedste pris.

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − 15 =