Trin for trin – sådan gør du terrassen sommerklar

Sommeren er kommet over os, og for de mange bliver det et dejligt gensyn med den terrasse mange af os har siddet og længtes efter hele vinteren. Men for at få det meste ud af terrassen skal man også lige sikre sig, at terrassen er helt klar til brug.

En god klargøring af terrassen sikrer nemlig at du ikke i løbet af sommeren skal bruge for meget tid på den, men i stedet kan nyde den fuldt ud. Ofte anbefales det at klargøre terrassen i løbet af foråret, men har du ikke nået det, så frygt ikke. En god sommerklar terrasse er aldrig for sent at få gang i.

Tjek alt

Første skridt når du skal gøre din terrasse sommerklar, er at du tjekker den igennem og sikrer at der ikke er noget i vejen med den eller noget som er i stykker. Reparationer er altså bare ikke sjove at skulle i gang med når man ellers havde tænkt man skulle nyde solen og freden på terrassen. Start altså derfor altid med et grundigt gennemtjek.

Det er selvfølgeligt forskelligt hvordan du skal gøre det afhængigt af den terrasse du har. Er det en træterrasse er det særlig vigtigt at du får tjekket alle bredder individuelt for om de er i ordentlig stand, og så også tjekke søm og skruer i gennem. En fliseterrasse kræver lidt lignende, men fokuser her særligt på om fliserne ligger som de skal, eller om nogle måske sidder lidt løst.

Andre læste også:  Du kan også være din egen håndværker

Fix hvad der skal fixes

Næste logiske skridt er at fixe alt det som skal fixes. Skal der skiftes brædder så skift brædder. Er en af fliserne i stykker eller løs så skift den eller sørg for den sidder ordentligt. Alle disse ting skal bare være i orden inden du går videre.

Det er selvfølgelig vigtigt her at pointere, at det ikke altid er nødvendigt med reparationer. Ikke alle år vil din terrasse kræve deciderede reparationer. Disse to første trin er dog alligevel vigtige at få løbet igennem, for skulle der være noget, er det så ærgerligt hvis det rammer dig senere.

Få renset og behandlet

Efter du er sikker på terrassen, er i god strukturel stand, er det om at få den til at skinne rent udseendemæssigt. Danske terrasser er nemlig, særligt grundet vores våde klima, ofte udsat for ting som alger, mos og lignende.

Har du alger er der forskellige måder at slippe af med dem på, men den mest effektive er dog en fliserensning. En fliserensning udføres med en fliserenser, en højtrykspuler der vinkler vandstrålen så fliserne ikke skades, og kan enten udføres af dig selv eller med professionel hjælp.

Vælger du sidstnævnte kan du med fordel få dine fliser algebehandlet og eventuelt imprægneret. Begge ting medvirker til at fliserne holder længere, så du slipper som minimum for at bekymre dig om alger før næste sommer. Typisk vil du også kunne få en fast aftale om rensning af dine fliser hvert år, så det ikke er en ting du længere skal bekymre dig om.

Andre læste også:  Få et specialdesignet spisebord

Plant og gør klar

Når de praktiske ting er på plads, og du er sikker på at terrassen er helt klar til alt hvad sommeren har at byde på, kan det mere sjove og hyggelige gå i gang. Du kan nu starte med at skabe liv og hyggelig stemning på terrassen.

En oplagt måde at gøre dette på, er ved at plante fine planter, enten omkring terrassen, eller eventuelt i krukker på terrassen. Blomster er altid en sommerlig favorit, men prøv også nogle krydderurter som du både kan dufte og smage på.

En anden hyggelig ting er at sætte noget hyggeligt lys op. Selvom de danske sommernætter er lange og lyse, kan nogle flotte lyskæder ofte være en hyggelig måde at forlænge dem på. Alternativt kan du også inddrage levende lys i form af fakler, eller eventuelt et bålfad hvis du har en fliseterrasse.

Bygoghus Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × four =