Vandskuring af hus

Vandskuring af hus

4.9/5 - (22 votes)

Flere og flere husejere vælger at vandskure deres facade, og det er med god grund! Det kan medføre at din bolig fremstår ny og moderne, samtidig med at det kan have en beskyttende og holdbar effekt. Når man taler om facaderenovering er der også mange muligheder, man alternativt kan gøre eller i kombination med vandskuring af ens facade.

I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på hvilke områder man skal være opmærksom på i forbindelse med vandskuring af hus, både hvis man ønsker at gøre dette selv eller ønsker den bedste pris på at få det gjort.

Hvad koster vandskuring af hus?

Du kan roligt regne med at en vandskuring pris ligger mellem 300 – 500 kr pr. m2 for den klassiske grå farve. Den klassiske grå farve koster 1/3 af hvad andre farver vil koste i materiale priser.

Puds giver en god bund for maling eller kalk, så der er mulighed for en hvid vandskuret væg, men så kommer materialepriser for malingen oven i prisen for det grå puds. Du har derfor mulighed for at spare en del ved at vælge den klassiske farve.

Sådan får du den bedste pris

Hvis du skal have den bedste pris på vandskuring af dit hus, anbefaler vi at du kontakter flere virksomheder for at få et tilbud på lige netop din opgave! Så uanset om man ønsker at fagmænd skal stå for vandskuring af dit hus eller man selv ønsker at gøre noget af arbejdet, kan det være en god ide at få tilbud fra flere virksomheder. På denne måde har du flere priser at sammenligne med og kan finde den rette virksomhed til opgaven til den billigste pris.

Vandskuring af hus

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud vandskuring af hus!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Andre læste også:  Hvad kan arkitekter og ingeniører hjælpe dig med?

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Det er nemt at benytte tjenesten, du udfylder blot en formular med dine kontaktinformationer og en god beskrivelse af din opgave. Derefter kan du forvente et tilbud på opgaven allerede indenfor 24 timer. Virksomhederne ved at de indbyrdes kæmper om dig som kunde og giver dig deres bedste pris på opgaven.

Hvorfor vandskuring af hus?

Der kan være mange gode grunde til at få vandskuret sit hus! Her får du nogle af de mest væsentlige årsager til at man burde overveje at få sit hus vandskuret:

 • Murstene er blevet misfarvet og grimme af bilos
 • Mere holdbar facade (Vandskuring beskytter dine mursten mod vind og vejr)
 • Huset er blevet fuget om, af mange gange og farverne på fugerne er ikke ens
 • Murstene er i dårlig stand og ser grimme ud
 • Godt (og billigere) alternativ til en total facaderenovering

For nogle er den væsentlige årsag også at det rent kosmetisk ser rigtig flot ud at have en vandskurede facade og muligheden for at male sig hus i lige netop den ønskede farve efterfølgende.

Hvordan foregår vandskuring af hus?

Inden et hus skal vandskures er det en god ide at gøre et par forberedelser. De mest væsentlige forberedelser lyder som følgende:

 • Gå fugerne efter og fyld de manglende fuger ud med mørtel.
 • Har du nogle dårlige mursten, som er revnet eller lignende skal disse skiftes.
 • Hvis overfladen på murstene er glatte, kan det være en god ide at få sandblæst dem først, da vandskuringen ellers har svært ved at hæfte på hel glatte overflader. (Læs mere om sandblæsning af hus)
 • Fjerne nedløbsrør.
 • Fjerne skruer, søm, ledninger og lignende som sidder på væggene.

Når ovenstående er gjort, er din facade klar til at blive vandskuret. Ved vandskuring af facaden på dit hus påføres et tyndt og jævn lag af vandskuringsmørtel på murstenens overfalde, som man lader sidde indtil det er næsten helt tørt.

Andre læste også:  Facaderenovering

Når det har sat sig skal det vandskures med et flitsebræt, som vælges ud fra den overflade der ønskes på facaden. Flitsebrættet dyppes i vand og bruges i roterende bevægelser for, at køre vandskuringen sammen til en ensartet overflade.

Som udgangspunkt kan man godt selv pudse facaden på sit hus, der er nemlig ingen love og regler, der forhindrer dig i at gøre dette. Men det er et arbejde, som kræver kendskab til både mørtlens rette blandingsforhold og til at udføre arbejdet korrekt.

Du kan godt forsøge dig med mindre dele af facaden, men det kræver sin fagmand at skabe en smuk, glat og ensartet overflade. Tvivler du på, om du selv kan pudse facaden, bør du overlade arbejdet til en murer.

Se et eksempel på hvordan vandskuring af hus foregår:

Vandskuring af hus pris

Det kan være svært at give en specifik pris på en vandskuring af dit hus, da det afhænger af flere forskellige variabler. Det er eksempelvis dyrere at få gjort i hovedstadsområdet end i Jylland. Vi har i forbindelse med dette indlæg kontaktet flere virksomheder og er kommet frem til at man som rettesnor, kan tage udgangspunkt i at prisen ligger mellem 350 kr. og 500 kr. pr. kvadratmeter inkl. moms at få vandskuret sit hus i den klassiske grå farve som langt de fleste vælger.

Den endelige pris på din facade afhænger som udgangspunkt af følgende:

 1. Hvor mange m2 er facaden?
 2. Hvor mange vinduer i facaden?
 3. Hvor mange døre i facaden?
 4. Hvilken farve ønsker du?

Derudover kan du også forvente, at der kommer til at være udgifter til stillads og/eller lift, hvis der er affald, der skal køres væk. Hvis dette er tilfældet vil vi anbefale at du informerer et eventuelt firma om dette, så du kan få medregnet dette i prisen og undgår overraskelser. 

Bygoghus.dk Forfatter

Kommentarer

  Lars H. R.

  (11. august 2019 - 21:45)

  Hvordan beregnes prisen – er det bare murenes areal fratrukket vindue/dør-partier?

   Mads

   (22. august 2019 - 12:19)

   Hej Lars,

   Det kan godt variere lidt fra tilbud til tilbud. Der er nogle som ønsker at afdække døre eller vinduer og derfor kan prisen være inklusiv deres areal, da det gør arbejdet mere krævende. Det bedste ville være at efterspørge dette når du får prisen eller dit tilbud på vandskuring. Så specificere installatøren ofte dette til dig i prisen/tilbuddet.

   mvh

   Mads
   Bygoghus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *