sandblaesning-af-hus

Sandblæsning af hus – Se vores store guide og priser

2.1/5 - (198 votes)

Skal facaden på din bolig renoveres? Så kan det være en god ide at få foretaget en sandblæsning af dit hus.

I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på gode tips i forbindelse med sandblæsning af facaden på dit hus og hvordan du får den bedste sandblæsning pris på sandblæsning af hus.

En smuk facade kan kræve meget arbejde

Sandblæsning er den billigste og mest effektive måde at behandle din facade på huset inden der skal males, galvaniseres eller en anden lignende behandling skal påbegyndes.

Når huset sandblæses har du altså de bedste forudsætninger, at ende med et tilfredsstillende resultat som bliver pænt i mange år fremadrettet.

Sådan får du den bedste pris på sandblæsning af hus

Vi anbefaler at man tager kontakt til flere firmaer og modtager et tilbud på sin opgave. Husk at give dig god tid til at beskrive din opgave og få alle vigtige punkter med.

Det kan være en god ide at tage kontakt til minimum 3 forskellige firmaer. Det kan være en god ide at bruge onlineportalen 3byggetilbud, hvor du kan få 3 gratis og uforpligtende tilbud på facaderenoveringer.

Det eneste du skal gøre for at få tilbuddene er blot at udfylde en såkaldt opgaveformular, hvorefter de klarer resten for dig.

Sandblæsning af hus

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på sandblæsning af hus og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Andre læste også:  Altan priser - hvad koster en altan?

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Derudover bliver der ofte udført sandblæsninger i forbindelse med facaderenoveringer, hvor de håndværkere du eventuelt hyrer til opgaven også kan hjælpe dig med andre opgaver i denne forbindelse.

På denne måde kan du typisk få et bedre tilbud hvis du også skal bruge hjælp med fx vandskuring, oppudsning eller lignende.

Hvorfor sandblæsning af hus?

Hvis du eksempelvis har planer om at få vandskuret din facade, pudse den op eller give den et nyt lag maling er det vigtig at der bliver sandblæst inden.

Sandblæsning af facaden fjerner rester af puds, kalk, maling, rust, snavs og meget mere, som giver dig et bedre udgangspunkt for at behandle facaden efterfølgende. Dette medfører nemlig at du har de bedste betingelser for at facaden holder sig flot i længere tid.

Sandblæsning priser

Vi har i forbindelse med dette indlæg kontaktet flere virksomheder og er kommet frem til at man som rettesnor, kan tage udgangspunkt i at prisen ligger mellem 30 kr. og 100 kr. pr. kvadratmeter.

Det kan være svært at give en specifik sandblæsning pris på sandblæsning af hus, da det afhænger af flere forskellige variabler. Det er eksempelvis dyrere at få gjort i hovedstadsområdet end i Jylland.

Prisen varierer ofte baseret på følgende:

 • Skal døre og vinduer dækkes af
 • Skal prisen indebære afskaffelse af det efterfølgende affald
 • Geografiske placering: Priserne er generelt ofte dyrere på Sjælland end i Jylland

Fordele ved sandblæsning af hus

Når husets facade sandblæses fjerner du de rester der måtte være af puds, kalk, maling, rust, snavs og meget mere. Det giver dig et underlag der er bindende for et nyt lag maling, vandskuring eller hvad du skal have behandlet facaden med efterfølgende.

Andre læste også:  Facaderenovering

Det er en stor fordel at underlaget er bindende efter en sandblæsning. Skal der fx et nyt lag maling på facaden går det nemlig ikke at du bare maler ovenpå den gamle maling. Malingen vil nemlig efter nogle år begynde at skalle af som gør at du bare kan starte forfra med at sandblæse facaden.

Gode tips ved sandblæsning

Når dit hus sandblæses kan det være en god ide at få opstillet et stillads med en presenning som dækker de steder der skal sandblæses, så du begrænser støvgener over for naboer.

Derudover anbefaler vi altid at man informerer sine naboer om hvornår man har planer om der skal sandblæses, da der stadig kan komme støv ud af stilladset selvom du har dækket med en presenning.

Du skal også huske at dække dine døre og vinduer under sandblæsning af din facade, hvis ikke du har planer om at de skal udskiftes. Det er meget vigtigt at du er omhyggelig med at få dækket dine døre og vinduer ordentlig for ikke lave skader.

Efter din facade er blevet sandblæst skal du efterfølgende skylle huset ned med fx en højtryksrenser. Facaden skal skylles ren for mudder og støv for at sikre et godt underlag til at arbejde videre på.

Typisk sandblæses facader fordi muren ikke har kunnet ånde og dermed opbygget fugt og i sådanne tilfælde bør du lade sit hus stå og ”dampe af” 1 måned efter sandblæsning.

Bygoghus.dk Forfatter

Kommentarer

  Chris

  (15. december 2019 - 13:18)

  Hej de priser du nævner her er ved + timeløn ?

   Mads

   (26. december 2019 - 12:15)

   Hej Chris,

   Ja det skulle gerne være inklusiv, men efterspørg altid et tilbud først, så du kan kigge det hele igennem. Husk også at spørg om tilbuddet inkuderer eventuelle ekstra omkostninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *