Nedrivning af skorsten

3.4/5 - (9 votes)

Du kan have mange grunde til, at du ikke længere ønsker dit hjems skorsten. Det kan være alt fra lugten, som skorsten afgiver til det æstetiske udseende på dit hjem. Beslutningen om at rive skorstenen ned er din, men du skal overveje den beslutning nøje, idet du kan vælge forskellige løsninger, og selve processen kan din pengepung godt mærke.

Selvom beslutningen om nedrivningen af skorstenen er din, så er det vigtigt, at du også tjekker din lokalplan, da din kommune kan have særlige bestemmelser til skorstene i dit område. Desuden kan du også med fordel afmelde besøg fra din skorstensfejer, så du har den mindre udgift årligt.

Hvad er dit ønskede resultat?

Nedrivning af en skorsten skal du overveje grundigt, da der kan være flere muligheder til at opnå det ønskede resultat:

  1. Nedrivning af hele skorstenen
  2. Delvis nedrivning
  3. Afblænding af skorsten

Disse 3 muligheder kan være løsningen for dig og dit hjems skorsten.

Sådan får du den bedste pris på nedrivning af skorsten

Nedrivning af hus prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på nedrivning af skorsten!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Nedrivning af hele skorstenen

Hvis du ønsker at rive hele skorstenen ned, både skorstensrøret, som går gennem huset og skorstenspiben, som er den synlige del, der stikker op over taget, kan det give mange flere overvejelser, inden du umiddelbart skulle tro.

  • Æstetisk udtryk
  • Udbedre hullet
  • Husets konstruktion

Når du ønsker at rive hele skorstenen ned, skal du have i mente, hvordan det æstetiske udtryk af dit hjem vil være efterfølgende. Ved nogle ældre boliger har skorstenen en æstetisk betydning, hvilket med en nedrivning kan give en ubalance i udtrykket. Du kan med fordel få hjælp af en arkitekt til at udbedre udseendet.

Andre læste også:  Sagførerne hjælper dig godt igennem tvister om byggesjusk ved nybyg, tilbyg og renovation

Nedrivningen af hele skorstenen giver også et hul ned gennem huset. Det hul kræver en udbedring i både tag, gulv og måske også din etageadskillelse. Taget skal du have dækket af med nyt undertag og fundet tagsten, der matcher dine nuværende. Det kan også være, at du vælger at rive skorstenen ned på et tidspunkt, hvor du alligevel havde planlagt at lægge nyt tag. Hvis ikke det er tilfældet kan du også overveje om et tagvindue vil være en løsning i dit tilfælde. Tænk igen på husets æstetiske udtryk. Næstefter taget skal du have hullet lukket til ned igennem resten af huset. Det kan også være et stort og dyrt projekt.
At rive hele din skorsten ned kræver også byggeteknisk viden. Det er meget væsentligt, at du har kendskab til skorstenens funktion i dit hjem. Er skorstenen en bærende konstruktion skal du have forstærkninger klar til at stabilisere huset.

Delvis nedrivning

Du behøver dog ikke rive hele skorstenen ned. Du kan vælge to forskellige metoder:

  1. Fjerne skorstensrøret hele vejen gennem huset
  2. Fjerne skorstenspiben

Vælger du den første metode i processen om en delvis nedrivning af din skorsten, skal du ikke tænke på huset æstetiske udtryk, da du ikke berører yderdelen. Der er dog andre forbehold, du skal gøre dig.

  • Etablerer bærende konstruktion
  • Undgå kuldebro

Først og fremmest er det vigtigt, at du får tjekket op på din byggetekniske viden. Du skal have sikret dig, at skorstenspiben bliver stabiliseret, så den ikke bliver ødelagt i en eventuel storm. Du kan stabilisere ved at montere kraftige bjælker ind i murstenene på skorstenen lige under tagkonstruktionen. Desuden kan det være en fordel at isolere åbningen op til skorstenspiben. Hvis ikke du får det gjort, kan der opstå en kuldebro, som kan give risiko for kondens, der vil medføre svamp.

Andre læste også:  Strømpeforing - Find priser og info

Vælger du den anden metode, hvor du fjerner skorstenspiben, men lader resten af skorstensrøret stå, kræver det, at du får lukket hullet til. Det kræver overvejelser, som kan påvirke husets udseende, så det er en nødvendighed, at det er med i dine overvejelser.

Hvis du vælger metoden, hvor du lader skorstensrøret stå, kan du udnytte dens funktion. Med en rensning af skorstenen kan du anvende røret, som et vasketøjsrør. Går røret hele vejen gennem huset og ned i kælderen, hvor vaskemaskinen står, kan teenagerne på 1. sal smide vasketøjet til vask uden at bevæge sig ud af værelset. En win-win-situation for alle.

Afblænding af skorsten

Du kan også vælge at lade skorstenen være, som den er, men blot blænde den. Det vil sige, at du lukker skorstenen af, så du ikke kan bruge den mere. Selvom skorstenen bliver lukket af, skal du sikre, at der stadig er lidt ventilationen i den. Du kan i en luftsprække montere en speciel ventilhætte, som kan give den fornødne ventilation.

For at du ikke oplever træk, skal du mure alle andre åbninger til – alt fra pejs til renselemmer. Ved disse lukninger er det også vigtigt, du får isolere godt, så der ikke opstår en kuldebro.

Bestil en hjælpende hånd

Hvis du ingen viden har omkring nedrivningen af din skorsten, vil en søgning efter hjælpende hænder komme dig til gode. Nedrivningsarbejdet kan være en besværlig opgave, hvis man ikke har den nyttige viden eller rette udstyr til arbejdet. Med nogle professionelle hænder bliver arbejdet nemmere.

Søg derfor efter den rette hjælp til dit behov. Bestil 3 uforpligtende tilbud på nedrivning af skorsten gennem 3byggetilbud.dk, så du har mulighed for at udvælge den bedste professionelle hjælp til dig og din skorsten.

Læs mere om nedrivning af hus her.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *