Overvejer du en pilleovn?

Der er mange rigtig gode argumenter for at anskaffe sig en pillebrændeovn. Den er ikke alene en god hyggespreder, den er også både miljørigtig og besparende.
Der er efterhånden kommet en del pilleovne på markedet. Både teknikken og effektiviteten er over år blevet væsentligt forbedret.
De markante fordele ved at have en pilleovn overdøver nemt de få ulemper, der også er ved dem.

Hvad er en pilleovn?

Man kan vel nærmest sammenligne den med en brændeovn. Der er bare den væsentlige forskel, at pilleovnen brænder ved hjælp af træpiller. Træpiller er et naturprodukt, og der er ingen nævneværdig forurening forbundet med denne brænding.
En træpilleovn kan – i modsætning til den traditionelle brændeovn – mere eller mindre passe sig selv. Du behøver altså ikke at gå at passe den i løbet af dagen. Den hiver selv de piller ind, som den skal bruge. Den kan stå og brænde jævnt og rent, uden at du behøver at foretage dig noget.
Det vil sige, at du kan fylde piller på om morgenen, inden du går hjemmefra, og så vil den fint kunne stå op holde varmen i huset, indtil du kommer hjem igen. Den vil også kunne holde varmen natten over.
Se på denne gennemgang af forskellige modeller af gode pilleovne, og få mere information om ovnenes mange kvaliteter.
Desuden kan du regulere ret præcist på effekten i sådan en ovn. Enten direkte på ovnen eller via fjernbetjeningen eller din smartphone. Så får du nemt den temperatur, som du ønsker.

Andre læste også:  Pilleovn – sådan finder du den rette pillebrændeovn

Pilleovnens mange fordele

Samlet set er der mange fordele forbundet med at få installeret en moderne træpilleovn. De mange gevinster er for eksempel:

  • Den er billig i drift
  • Dens bio-brændstof er bæredygtigt
  • Den er CO2-neutral
  • Den holder længe på en påfyldning
  • Den er nem at styre temperaturmæssigt
  • Den har en god varmefordeling

Som nogle af de få ulemper kan nævnes, at hvis dit hus er meget velisoleret, så bør du have lavet en form for luftindtag et sted, sådan at ovnen ikke forbruger for meget af den luft, der er i huset. Ældre modeller kan have nogle støjgener. En pilleovn kan være ret kostbar i anskaffelse.

Den bæredygtige varmekilde

Hvis bæredygtighed er vigtig for dig, så vil du nok også synes, at det er vigtigt i forhold til den type varmekilde, du vælger.
Ser du helst, at den skal være så miljøvenlig som muligt, så er en pilleovn et rigtigt godt bud på en varmekilde for dig. Biobrændsel er vejen frem. Træpiller er nemlig helt CO2-neutrale, hvilket giver en varmekilde, der kører udelukkende på grøn energi.
Derfor gives der også det såkaldte grønne håndværkerfradrag, når du skal i gang med at udskifte dit traditionelle varmeanlæg med en træpilleovn.

Lad en fagmand klare installationen

Når det drejer sig om en varmekilde, som kører med åben ild, så er det vigtigt, at denne varmekilde bliver monteret og installeret helt korrekt. Bliver den ikke det, kan der være fare for, at der sker en ulykke. Det kan også ske, at der udvikles et meget usundt indeklima, hvis ikke der er sørget for ordentlig udluftning.
Alt kan ske. Derfor anbefales det på det kraftigste, at du hyrer en fagmand til at klare den opgave. Han har den ekspertise, der er nødvendig for at udføre sådan et arbejde. Så er du på den sikre side.

Andre læste også:  Lær hvordan du holder på varmen i huset med en varmepumpe

Få tre uforpligtende tilbud

Det er altid fornuftigt at se sig lidt omkring, når man skal have besøg af en håndværker. Det kan nemlig være svært somme tider at vurdere, om det tilbud, man får, nu også er et godt tilbud.
Vil du gerne være mere sikker i dit valg, så kunne du med fordel benytte dig af ordningen med, at du kan få et tilbud fra tre forskellige fagmænd, som er tilknyttet ordningen. De er alle dygtige og pålidelige.
Når du modtager de tre tilbud, kan du i ro og mag vurdere, om du vil benytte dig af et af disse tilbud. Det giver dig en vis sikkerhed i forhold til håndværkernes evner og pålidelighed, og i forhold til en sammenligning af deres tilbud.
Det er en meget tryg måde at komme i kontakt med nogle relevante håndværkere på. Du kan jo altid takke nej, hvis ingen af tilbuddene falder i din smag.

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty − 17 =