Pudsning af væg

Renoveringen af dit hjem giver støvet arbejdstøj og hvidt hår. Hvis der under din renovering indgår et pudsningsarbejde, kræver det viden, rette materialer og overvejelser, inden dit projekt begynder. Du har forskellige muligheder for både at pudse vægge under en facaderenovering, men også at tilføje et anderledes æstetisk udseende til din entré eller spisestue. Dine overvejelser om en facadepudsning eller en indvendig pudsning af væggene i dit hjem afspejler også valget af materialer.

Pudsning af væg med pudsemørtel

Se et eksempel på pudsning af væg med pudsemørtel fra Weber Danmark.

Indvendig pudsning

Vælger du at lave en indvendig pudsning, vi du opleve, at pudsen kan have nemmere ved at binde sig fast på mursten, som er hånd- eller blødstrøgne. De mursten har nemlig ikke en for glat overflade, der kan gøre pudsningsarbejdet mere besværligt.
Der er dog både fordele og ulemper ved at lave en indvendig pudsning:

Fordele:

  • En god bund for efterfølgende overfladebehandling
  • Ensartet vægge
  • Nemmere at reparere

Ulemper:

  • Mere vedligeholdelse
  • Mindre børnevenligt

Fordelene giver dig muligheder for, at du efter en indvendig pudsning har en god bund til at give væggen yderligere behandling i form af kalk eller maling. Pudsningen giver også en mere ensartet væg, som giver et mere roligt udseende til dit hjem. En anden fordel er, at hvis du skulle opleve skader på væggen, er det nemmere at reparere en pudset overflade end eksempelvis en blank overflade.
Ulemperne vil dog være, at pudsen kræver mere vedligeholdelse, idet puds er et skrøbeligt materiale, der er følsom overfor slag, som kan give små revner i overfladen. Slagene kan eksempelvis komme fra legende børn, hvilket også gør en pudset væg mindre børnevenligt. Leg kan i sammenstød med en pudset væg give hudafskrabninger og påvirke den ellers sjove stemning negativt.

Andre læste også:  Meld flytning – Det skal du huske når du flytter

Udvendig pudsning

Din facade kan du også vælge at pudse, hvilket kan skyldes mange forskellige årsager, såsom æstetiske årsager eller skallende overflade på murstenene. Uanset hvad dine overvejelser og årsager er, så finder du fordele og ulemper ved en facadepudsning.

Fordele:

  • En god bund for efterfølgende overfladebehandling
  • Stoppe problem med eventuelle murbier

Ulemper:

  • Tydelige fugtophobninger
  • Skrøbelig overflade

Ligesom med fordelene ved den indvendige puds kan du opleve en god bund for en efterfølgende overfladebehandling af din facade. Hvis du ønsker at kalke eller male facaden, giver den udvendige pudsning en god bund. Det kan også være, at din mur har fået besøg af murbier, som synes, det er en god idé at angribe netop din mur. Det problem kan du komme til livs, hvis du behandler mod murbier først, reparerer ødelagte fuger og giver muren en pudsning.
Ulemperne er også som ved den indvendige pudsning, at en pudsning giver en skrøbelig overflade, og en fodboldkamp i haven, hvor bolden i et spark forvilder sig ind på muren, kan gentagende gange godt vise tegn på flager, som falder af muren. Desuden skal din facade klare alt slags vejr. Med det danske vejr kan der forekomme fugtophobninger i muren, som du kan se, ved at der kommer mørke fugtskjolder på facaden.

Andre læste også:  Skal jeg vælge hus eller lejlighed?

Professionel hjælp til rette pris

Uden viden eller de rette materialer til udførelsen kan du med fordel undersøge, hvilken form for professionel hjælp, du kan få til din pudsning. Det kan dog være svært at finde rundt i markedet og finde den bedste pris til netop dit projekt. Indhent derfor tilbud på dit projekt. Du kan vælge at få 3 uforpligtende tilbud på pudsning af vægge gennem 3byggetilbud.dk, og derudfra vælge det tilbud, som tilpasser sig dit projekt og din økonomi.

Det behøver ikke være til dit projekt om at få pudset en væg, som kræver professionel hjælp, det kan også være til andre udfordringer, der kan opstå undervejs i en renoveringsproces. Om det er badeværelsets fliser eller gulvlægning, du mangler professionel hjælp til, så få uforpligtende tilbud, som kan hjælpe dig til at finde den rette pris. Til gulvlægningen kan du finde mere information her.

BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på pudsning af væk!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

 

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − seven =