Regnvandsanlæg – Se hvad det koster og vigtig info

I dette indlæg kommer vi nærmere ind på hvad der kendetegner et regnvandsanlæg og hvad man skal være opmærksom på, hvis man overvejer at anskaffe sig et. Derudover hjælper vi dig med, hvordan du finder den bedste pris på det rette regnvandsanlæg.

Hvad er et regnvandsanlæg?

Med et regnvandsanlæg etableret i din have, har du mulighed for at genanvende regnvandet som normalvis ville forsvinde lige ned i jorden. Et regnvandsanlæg, kan bruges til forskellige formål blandt andet vanding af have, eller et mere avanceret anlæg der både dækker dit hus og have indenfor forskellige områder og kan spare dig for mange penge årligt.

regnvandsanlægBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på regnvandsanlæg!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Hvad kan du bruge regnvandet til?

Når du genbruger regnvandet med dit regnvandsanlæg, må det ikke bruges som drikkevand men der er altså mange andre muligheder.

Du kan blandt andet bruge regnvandet det til følgende:

  • Toiletskyl: Ved mere avancerede regnvandsanlæg, har du mulighed for at tilkoble anlægget til toilettet og du kan skylle ud på samme måde som tidligere – bare billigere!
  • Vanding af haven: Du kan selvfølgelig også bruge regnvandet til at vande din have og blomster med og her kan det faktisk være nok med en regnvandstønde til at samle vandet.
  • Vask af biler: Det er en god ide at vaske din bil med regnvand. Du har nemlig den fordel, at du kan bruge mindre sæbe og samtidig slipper for kalkstriber på bilen.
  • Vask af vinduer: Du kan også nemt bruge regnvandet til at vaske dine vinduer, hvor du også her slipper for kalkstriber.
  • Tøjvask: Regnvand kan også bruges i vaskemaskinen, hvilket også giver mindre kalk i vandet, som betyder at du kan spare på vaskemidlet. Derudover betyder mindre kalk i vandet også, at vaskemaskinen holder længere, da kalk slider på den.
Andre læste også:  Nedrivning af væg

Det afhænger meget af dit regnvandsanlæg, hvad du har mulighed for at bruge det til. Har du en almindelig regnvandstønde, kan du bruge det til vanding af haven og lignende. Men med et regnvandsanlæg har du virkelig mulighed for at spare på vandforbruget og mulighederne er mange!

Hvilke fordele er der ved at bruge regnvand?

Der er mange fordele ved at få etableret et regnvandsanlæg, da du på denne måde genbruger regnvandet. Ved at genbruge regnvand mindskes dit forbrug, samtidig med at mængden af grundvand forøges på en og samme tid.

sparetips varmeregning
Du kan spare mange penge årlig ved at have et regnvandsanlæg.

Fordele ved et regnvandsanlæg:

  •  Store besparelser på dit vandforbrug, hvilket giver en stor økonomisk besparelse
  • Løsningen er godt for miljøet
  • Vandet er kalkfrit, hvilket betyder at der ikke er aflejringer af kalk i vaskemaskine og toiletter
  • Nogle kommuner refunderer hele eller dele af den betalte tilslutningsafgift (På betingelsen at grundejeren selv sørger for at skaffe sig af med regnvand, som falder på grundejerens grundstykke)
  • Investeringen af et regnvandsanlæg kan tjenes forholdsvist hurtigt hjem, sammenlignet med andre løsninger som solceller mv.

Derudover oplever vi store klimaforandringer som betyder at vi formentligt kan forvente flere voldsomme regnskyl i fremtiden. Ved at opsamle regnvand på din grund med et regnvandsanlæg kan du være med til at aflaste kloakkerne, så risikoen for oversvømmelser bliver mindre.

Hvad er prisen for et regnvandsanlæg?

Prisen for et regnvandsanlæg afhænger meget af, hvad den skal bruges til og hvor stor en tank den skal være udstyret med. Som udgangspunkt kan du regne med en pris fra 25.000 kroner og op efter, afhængigt af dit behov. Det anbefales, at du indhenter tilbud fra forskellige firmaer, så du har mulighed for at sammenligne priserne og dermed bedre kan vurdere, hvor det er bedst at købe et regnvandsanlæg.

Andre læste også:  Sådan får du den bedste haveanlæg pris – hvad, hvordan og hvor meget

Men husk at et regnvandsanlæg giver dig store besparelser på dit vandforbrug, som kan spare dig for mange tusinde kroner årligt. Det betyder at det på den lange bane, kan være en rigtig god ide at investere i et regnvandsanlæg.

Sådan får du den bedste pris på et regnvandsanlæg

Når du leder efter den bedste pris på et regnvandsanlæg, anbefaler vi dig at kontakte flere firmaer så du har nogle forskellige priser at sammenligne med. Det kan være en god ide, at beskrive din opgave bedst muligt så håndværkerne kan give et konkret bud på lige netop din opgave.

Vi har hos BygOgHus.dk gode erfaringer med at indsamle tilbud gennem tjenesten 3byggetilbud.dk, hvor du beskriver din opgave og modtager efterfølgende 3 uforpligtende tilbud på et regnvandsanlæg. Du kan frit vælge mellem de forskellige tilbud, så de finder den rette indenfor dine ønsker og budget. Så ved at bruge denne tjeneste er du sikker på kun at få seriøse henvendelser fra håndværkere som har tid og kompetencer til at fuldføre din opgave.

3byggetilbud er en af de største indenfor denne branche og har formidlet mere end 250.000 opgaver siden år 2000. Derudover har de håndværkere i hele landet, så der er mulighed for at indhente 3 uforpligtende tilbud uanset din bopæl.

 

Tak fordi at du læser med! Har du nogle indvendinger, spørgsmål eller andre gode råd så hører vi meget gerne fra dig i kommentarfeltet. Så forsøger vi at besvare dette bedst muligt

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three × 2 =