stroempeforing

Strømpeforing – Find priser og info

4.5/5 - (2 votes)

Har du problemer med beskadigede faldstammer og kloakledninger? Og leder du efter den lettest mulige måde at reparere det på? Så er det nu du skal læse med!

Mange udsætter deres problemer med beskadigede kloakledninger indtil det nærmest er helt uudholdeligt grundet en opfattelse af, at det både er et svineri, dyrt og ikke mindst besværligt at få rådet bod på. Men så snart lugtgener, rotter og/eller tilstopninger i afløbene bliver opdaget bør der tages vare om problemet prompte. Og det er her, strømpeforing er en billigere, renere og mindre besværlig måde at håndtere situationen på.

strømpeforingBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på strømpeforing!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Strømpeforing er en hurtig og nem måde at kunne reparere faldstammer og kloakledninger på, uden at skulle grave op eller skille det eksisterende rørsystem ad, ligesom du heller ikke behøver leje gravemaskiner og en masse mandskab. Oftest plejer dette at være en både besværlig, beskidt og ikke mindst tidskrævende proces at skulle opgrave kloakledninger og udskifte beskadigede dele af rørsystemet i faldstammen og i nogle tilfælde ligger kloakken sågar inde under selve boligen og ville blot komplicere arbejdet. Strømpeforing tager kun et døgn fra start til slut uanset størrelsen på kloaksystemet der skal repareres, da alt kan klares med et specialmaskineri, der føres gennem det beskadigede rørsystem og som både koster og kræver mindre.

Hvad er strømpeforing?

Strømpeforing er opkaldt efter den ‘strømpe’ der føres ind i beskadigede afløbsledninger eller faldstammer. Strømpeforing udføres ved at der bliver ført en glasfiber- eller filtstrømpe imprægneret med kunstharpisk af enten polyester, vinylester eller epoxy ind i kloakledningen eller faldstammen. Hvilken type man vælger, afhænger af forholdene og hvad spildevandet i rørsystemet indeholder. Inde i denne strømpe sidder en ballon, der holder strømpen udspændt og derved hjælper med at føre den igennem kloakrøret.

Andre læste også:  Sådan hjælper din boligadvokat

Strømpen skydes ind i røret fra enten en lastbil såfremt brønden ligger, så den er tilgængelig for denne, eller med et transportabelt installationssystem. Når strømpen er kommet på plads på den beskadigede del af kloakledningen, fyldes ballonen helt op med vand, damp eller trykluft, så den presser strømpen ud med det eksisterende rør. Derved formes strømpen efter røret og slutter sig helt tæt til den beskadigede del. Når slangen har sluttet sig til indersiden af røret, lukkes luften ud af ballonen og denne trækkes ud af røret. Et UV-lys føres herefter ned i røret for at hærde så denne bliver lige så hård og tæt som et almindeligt kloakrør og i løbet af et døgns tid bliver strømpen til en ny, tæt kloakledning indeni det tidligere beskadigede rør – og levetiden er fra 50 til 100 år ifølge producenterne. Til sidst føres en robot ind for at åbne eventuelt aflukkede stikledninger ved at skære hul i den hærdede slange.

Ulemper ved strømpeforing

Der vil altid både være fordele og ulemper i et projekt som dette og selvfølgeligt er det også vigtigt at tage disse til overvejelse.
Ved brug af strømpeforing vil det være en nødvendighed at larme uafbrudt i et døgn. Hele arbejdet skal udføres i et langt stræk og samtidigt vil kloakledningen oftest være helt afbrudt. Herudover kan der i nogle tilfælde være lugt under arbejdet fra enten den epoxy, vinyl- eller polyester, der er anvendt som kunstharpiks i strømpen.
Til gengæld er det langt billigere og hurtigere at få udført en strømpeforing end at skulle grave hele kloaksystemet op, det giver langt færre chancer for lugtgener, det giver med sikkerhed mindre graverod, mindre brug for mandskab og ikke mindst mindre svineri.

Andre læste også:  Tagrensning - Priser og vigtig informationer

Forundersøgelse
Før der kan udføres en foring af en kloakledning eller faldstamme i praksis, bør der udføres en grundig forundersøgelse. Dette foregår ved at udføre en TV-inspektion, hvilket kan afdække hvor stort det beskadigede område er, og hvor lang den beskadigede stikledning, der skal strømpefores, er. Herudover vurderes hvilke retningsændringer der er, hvor grundvandspejlet er i forhold til ledningen samt andre forhold, som er vigtige for at kunne udføre arbejdet på en både ordentligt og ansvarlig måde.

Strømpeforing pris

En strømpeforing skal udføres af et specialuddannet kloakfirma og prisen afhænger selvfølgeligt af hvor mange meter kloakrør der skal fores samt hvor tilgængelige disse er. Det er vigtigt at vide som kunde, at det ikke kun er nok at fore det område der er beskadiget, men hele sektionen af kloakledningen der er beskadiget, skal fores for at resultatet bliver tæt. Prisen på dette ligger som udgangspunkt på omkring 1,000 kr. pr. løbende meter såfremt det er et normalt kloakrør som er let tilgængeligt til det beskadigede område. Du skal være klar over, at der i nogle tilfælde kan påløbe ekstraudgifter til eventuelt kloakrensning, TV-inspektion eller andet eventuelt udbedrende arbejde, da det trods alt er skader der ligger i jorden, man vurdere uden at have set dem. Dog kan de oftest give et retvisende estimat på prisen, ved måle hele længden på den del af kloaksystemet, der er beskadiget.

Det er en rigtig fornuftig ide at indhente tilbud fra forskellige firmaer, da priserne kan svinge en del fra sted til sted, da der som mange andre håndværkeropgaver er fri prissætning på området. Jo flere tilbud du indhenter, jo større chance er der for du får det mest retvisende billede af prisniveauet, men vi anbefaler som minimum at indhente tre tilbud fra tre forskellige firmaer.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 5 =