Komplet guide til den bedste pris på en tilbygning til sommerhuset

5/5 - (1 vote)

Livet i sommerhuset byder på timevis, dagevis, ugevis af afslappet hygge. Hvis du har købt et mindre og måske ældre et af slagsen, kan de fysiske rammer måske blive lige en kende for små i længden.

Der er jo også rart at kunne invitere gæster på overnatning, børnebørnene på weekend eller måske endda leje sommerhuset ud udenfor sæsonen.

Alt er muligt, men ofte vil det være en god ide at sørge for en tilbygning til sommerhuset, så komforten er i top for alle gæsterne.

Men hvor skal du starte, og hvad er godt at vide, når du skal finde den bedste pris?

Hvis du overvejer at bygge til, så læs med her og kom godt i gang med at indhente priser på at udvide din fritidsbolig.

Indholdsfortegnelse

Det første spørgsmål: Hvilke regler gælder, når jeg vil bygge til?

Den formiddag, du sidder ved morgenkaffen og beslutter dig for, at det simpelthen er nu, der skal laves et anneks, et ekstra soveværelse, en udestue eller et større bad i dit sommerhus, kan det være svært at vide, hvor det er godt at starte.

Du starter måske med at Google. Moderne tiders svar på at spørge den ferme nabo, brugsuddeleren, onklen eller at slå op i Politikens Byg-selv leksikon.

Og så kan du godt regne med at sidde der foran skærmen, til du bliver blå i hovedet, og kaffen bliver kold. For der er rundt regnet en million måder at starte projektet på, og mange gode folk derude har bygget en fornem karriere på at indfange mennesker med en drøm som dig.

Undgå faldgruber og spild tid ved at læse videre her i guiden.

Du skal starte med at undersøge:

  • Om du må bygge til
  • Hvor meget du må bygge til
  • Hvor henne på grunden, bygningen må ligge

Det gør du via kommunen, hvor dit sommerhus ligger. Du skal kende bebyggelsesprocenten, byggereglementet og din BBR, før du kan komme videre.

Du kan også få en fagmand til at tage sig af hele processen – for det kræver nemlig en byggetilladelse, styring af byggeriet og koordinering af det hele udover selve opførslen og det fysiske arbejde.

Det er en tidskrævende opgave, hvor din egen timeløn måske er højere, hvis du går på arbejde i stedet for og betaler en dygtig professionel om at lave din tilbygning til sommerhus til en god pris.

Andre læste også:  Ideer til hvad kan du gøre til husrenoveringen

Vil du gerne nå godt i mål, uanset om du selv tager fat eller indhenter priser, så er der noget om størrelsen på din tilbygning, der er fint at få på plads.

Hvad må jeg bygge?

Det er nemlig sådan, at du ikke må tilplastre hele din grund med bygninger. Der må faktisk kun være 15% af din sommerhusgrund, der må være bebygget. Det er ikke ret meget.

I det tal er der også medregnet overdækkede terrasser, carporte, garager og fx udestuer og skure.

Så tag et kig på din BBR, som er kommunens opgørelse over din grund. Det er den, din ejendomsskat og ejendomsværdiskat er beregnet ud fra.

Hvis du ikke har den derhjemme, så kan du finde den online i de fleste kommuner – kig på kommunens hjemmeside efter Bygge og Teknik eller Teknisk Forvaltning eller lignende organ, der finder du informationer om, hvor deres arkiv over BBR findes. Det kræver ofte dit NemID.

På din BBR kan du regne ud, hvor stor din bebyggelsesprocent er med de bygninger, der er på din grund nu. Derefter kan du regne ud, hvor stor din tilbygning til sommerhuset må være.

Eksempel på udregning af bebyggelsesprocent:

Er din grund fx 1000 kvm og dit nuværende sommerhus 74 kvm plus et skur på 12 kvm, så er den samlede bebyggelsesprocent på:

86 (74+12) /1000 x 100% = 8,6 %

Bygningsreglementet – hvad er det?

Både den nationale lovgivning og den lokale kommune har regler for byggerier. De er fastsat i byggereglementet og lokalplanen. Der er fx regler for:

  • Hvor tæt på skel du må bygge
  • Hvor højt du må bygge
  • Hvilke former for tag og isolering, du skal bruge
  • Hvor tæt på vejen, du må bygge
  • Hvilke materialer, du må bruge
  • Hvilke brandregler, der skal tages hensyn til
  • Hvordan du søger om en byggetilladelse

Du kan godt gå i gang med at søge byggetilladelse selv. Men det kræver, at du skal have styr på ret meget af indholdet i byggereglementet og lovgivningen.

Selve det at indsende tegninger til kommunens tekniske forvaltning kræver også ofte, at en arkitekt har været inde over for at sikre, at tegningerne indeholder alle informationer om isolering, fundament og af afstand til skel.

Andre læste også:  Valg af det rigtige tag til dit renoveringsprojekt

Men det kommer naturligvis an på, hvilken tilbygning til sommerhus, du skal finde priser på.

Og hvad du skal bygge. Er det blot et lille skur på 6 kvm, så er processen mindre omfattende, end hvis det er er et anneks med eget bad.

I begge tilfælde kan du dog komme ret galt afsted, hvis der er forhold i byggereglementet, du ikke har taget i betragtning.

Hvordan søger man om byggetilladelse?

Når du har gjort dig alle nødvendige overvejelser, så skal du sørge for at have præcise tegninger med de relevante informationer. De skal så sendes til teknisk forvaltning i din kommune.

Behandlingstiden kan være op til 12 måneder i nogle kommuner, så du skal væbne dig med tålmodighed. Bliver byggeansøgningen afvist, skal du rette til og indsende igen.

Derfor er det en god ide at indhente priser på hele den samlede proces hos en professionel – få gerne et par stykker eller 3, så du er sikker på at finde den helt rigtige pris på din tilbygning til sommerhuset.

Kan jeg selv bygge en tilbygning til sommerhuset?

Ude i det danske sommerland ser man mange gode folk, der med værktøjsbælte og sikkerhedshjelm bruger hele den varme sommer og hele det våde efterår på at save, hamre, slibe, slide, male og køre byggeaffald bort.

Pille ned og bygge det skæve om. Gå i stå i halve år, fordi der dukker uventede problemer med fx fugt eller sivebrønd eller naboer op. Få ondt i ryggen. Du kan måske godt, men er det det, du vil? Og er der egentlig penge at spare?

epoxy gulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på tilbygning!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Vil du ikke hellere bruge din tid på dit eget job og på at holde fri?

Så få 3 priser online fra fagprofessionelle håndværkere på at få bygget en fantastisk tilbygning til sommerhuset. Der er mange fordele ved at du holder snitterne fra byggepladsen:

  • Du får en stringent og nem proces fra ide til færdigt hus
  • Din byggetilladelsesansøgning går igennem ofte i første forsøg
  • Du behøver ikke køre frem og tilbage fra dit hjem til dit sommerhus for at besigtige grunden med håndværkerne – når prisen bliver givet online er der ingen transporttid
  • Du kan følge processen hjemmefra ved at kommunikere direkte med din entreprenør, der styrer det hele og giver dig tryghed
  • Der er ingen spild af tid på forgæves byggerier

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *