Nedrivning af sommerhus

Det kan for mange være en svær beslutning, da et sommerhus ofte byder på mange minder. Når du skal nedrive et sommerhus, så er det ikke blot minderne du skal være opmærksom på. Nej, der flere forskellige faktorer, som du skal tage i betragtning. Herunder asbest, flagermuse eller unødige investeringer, såsom for eksempel varmepumper eller lignende.

I dette indlæg vil jeg gennemgå 3 vigtige punkter, som du skal tjekke før du foretager en nedrivning af sommerhuset, hvordan det kan spare dig en masse penge og slutteligt vil jeg give dig mit bedste råd til en “smertefri” nedrivning af ferieboligen.

Tjek for asbest, flagermus og PCB

Nedrivning af hus
Et eksempel på et sommerhus der er ved at blive revet ned. Billede er fra asoested.dk

Før at du går i gang med nedrivningen af dit elskede sommerhus, så er det meget vigtigt at du finder frem til om du har uønskede forhold. Uønskede forhold dækker blandt andet over flagermus, PCB eller asbest.

PCB har været benyttet i perioden 1955 – 1970. PCB findes i den fugemasse, som blev brugt i tiden. Er der PCB i dit sommerhus, så skal der bruges handsker, heldragter og åndedrætsværn. Her kan du læse mere om PCB.

Der ligger nemlig mange ældre sommerhuse langs de danske kyster, som har asbest i tagene eller PCB i fugerne omkring døre eller sågar vinduer. Der er nemlig blevet brugt asbest i danske tage frem til 1980, der også senere blev gjort ulovligt i 1987.

Rives dette ned, skal det anmeldes til Arbejdstilsynet. Arbejdet skal meldes til Arbejdstilsynet før arbejdet begynder, da det er dette, som loven kræver.

Nu tænker du nok, “jamen hvad er der så med de flagermus?”. Jo ser du. Flagermuse et et fredet dyr i Danmark. Derfor skal du sørge for, at alle flagermus er væk fra og omkring sommerhuset. Du kan søge hjælp fra Naturstyrelsen for hvordan dette skal

Andre læste også:  Tagrenovering - Forlæng tagets levetid

Undersøg sommerhuset spar penge på unødige investeringer

Ved at undersøge dit sommerhus igennem for disse ting, kan det ikke mindst gøre processen meget nemmere. Det kan også spare dig for en masse penge ved ikke at investere i nye ting til sommerhuset. Vent der for med at installere overvågning, male alle væggene eller montere en varmepumpe i sommerhuset. Husk dog at kigge på varmepumpe test først.

Har du planer om dette, så anbefaler vi fremfor at du først går en tur omkring sommerhuset. Kig efter om der er noget, som kan forvolde dig problemer i en eventuel nedrivning. Her kunne der være tale om dyr, som lever omkring eller i sommerhuset. Efterfølgende bør du tjekke sommerhusets papirer igennem. Find ud af om dit sommerhus ligger inden for de ovenstående årstal.

Det er vigtigt at gennemgå sommerhuset grundigt. Brug hellere en time ekstra, sådan at du eller dine håndværkere undgår ubehagelige overraskelser.

Derfor bør du bruge et nedrivningsfirma

Jeg ved godt hvad du tænker. “Åh gud, nu begynder salget”, men nej. Det er faktisk slet ikke det, som det handler om. Det handler om hvor meget andet du kan få tid til ved at lade professionelle om, at rive huset ned.

Hvis du heller ikke har noget imod at slippe for sved på panden og knugen i maven, ved uventede oplevelser, så er det måske den rigtige idé, at forhøre et nedrivningsfirma for hvad sådan en opgave koster.

Det kan altså i de fleste tilfælde betale sig at forhøre sig om et tilbud, som minimum. Et tilbud på nedrivning koster ikke en rød reje. Men det kan derimod spare dig for mange negative oplevelser samt gøre hele oprydningsprocessen nemmere, idet firmaet sørger for oprydningen for dig i de fleste tilfælde.

Nedrivningsfirmaer sørger også for, at alle regler bliver overholdt og ligeledes for alt materiale, der skal bruges under nedrivningen. På den måde skal du ikke sørger for at leje nedrivningsværktøj, indkøbe dragter m.m., rydde op efter nedrivningen af sommerhuset  eller læse op på reglementet.

Nedrivning af hus prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på nedrivning og vælg det billigste!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige håndværkere.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er helt gratis:

Martin

Martin Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

9 + 11 =