Betongulv

Skal der ske forandring i dit hjem? Trænger badeværelset eller køkkenet til et nyt udtryk, kan du gøre flere forskellige initiativer. Du kan eksempelvis kigge ned. Et nyt og anderledes gulv end dit nuværende giver flere muligheder. I flere private hjem begynder betongulvet at vinde frem. Det rustikke udtryk skaber kontraster, som giver en anden stemning, når du bevæger dig ind i rummet.

betongulv pris

Om det er dit badeværelse, køkken eller begge rum, du ønsker betongulv i, vil du opleve, at det hverken er ens i badeværelset eller køkkenet. To betongulve finder du ikke ens, hvilket også er en charme ved netop at vælge den type gulv.

Sådan får du den bedste pris

Betongulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud betongulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Fordele og ulemper ved et betongulv

Du skal gøre dig nogle overvejelser, inden du træffer valget om et betongulv. Du finder både fordele og ulemper.

Fordele:

 • Holder i mange år
 • Nem rengøring
 • Bedre indeklima

Fordelene ved at vælge et dette gulv finder du ved, at gulvet holder i mange år. Den rette blanding af betonen og ikke mindst den rette udførelse, giver en holdbarhed på mange år.
Udover den gode holdbarhed, så er gulvet også nemt at rengøre. Du kan hurtigt støvsuge og vaske gulvet uden det store besvær. Desuden er det en stor fordel, at det grålige betongulv kan skjule snavs og skidt langs gulvet, uden det på samme måde bliver synligt beskidt.

Selvom snavset ligger på overfladen, kan andre bakterier, husstøvmider og mug ikke trænge ned igennem betonen. Når bakterierne eller de andre mikroskopiske partikler ikke trænger ned, er de nemmere at håndtere med en støvsuger eller en opvredet klud. Et betongulv kan derfor også give dig et bedre indeklima.
Der er dog ikke udelukkende fordele ved et dette gulv.

Ulemper:

 • Revner i betongulvet
 • Støj i rummet
 • Ikke et gør-det-selv-arbejde

Det er ikke alle, men nogen, som oplever, at betongulv slår revner. Årsagerne dertil kan være mange, men det er vigtigt, at du tager dine forhåndsregler. Er det din lokale håndværker, der har sjusket med udførelsen af gulvet, skal du vide, hvad dine rettigheder er. Lav derfor aftaler med din lokale håndværker, hvordan du skal håndtere en revne. Er det håndværkeren, som har ansvaret for at udbedre den? Kræver det et ansvar fra dig, hvis du taber en genstand på betongulvet? Mulighederne er mange, men få lavet en ordentlig aftale på forhånd.
Udover revnerne kan en anden ulempe også være, at betongulvet giver mere støj i rummet. Du kan dog finde forskellige metoder til, hvordan du kan dæmpe støjniveauet, efter du har lagt et betongulv.

Andre læste også:  Gulvisolering – Vejledning til isolering af gulv og priser

Desuden kan det ikke anbefales, at du gør-det-selv. At få lagt et ordentligt betongulv kræver viden, præcision og hurtighed. Du kan dog finde nyere produkter, som er til dig, der gerne vil gøre-det-selv. De produkter har ikke nødvendigvis samme holdbarhed og kan nemt revne.

Undergulvets betydning

Når du vælger et betongulv, er det essentielt, at du ikke kun fokusere på betongulvet, men i særdeleshed også undergulvet. Du skal få undersøgt dit undergulv, hvis du ikke allerede på forhånd ved, hvad det består af. Du kan opleve flere forskellige problematikker, hvis ikke undergulvet er ordentligt:

 • Svagt eller gammelt undergulv kan ikke holde betonen
 • Ingen forsikring

Disse to punkter er blot nogle af problematikkerne. Hvis du har et svagt eller gammelt undergulv, bliver betonen for tung. Vægten i betonen er alt for tung, hvilket kan resultere i, at dit gulv med tiden bliver skæv. Du kan også opleve, at det er undergulvet, som påvirker betonen til at revne.

Undersøger du ikke dit undergulv, inden du får lagt et betongulv, kan du ikke søge erstatning eller på andre måder få hjælp hos din forsikring. Det er ene og alene dit eget ansvar, at dit undergulv passer til dit ønskede gulv.

Betongulv efter din pengepung

Overvejelserne omkring fordele og ulemper er ikke de eneste overvejelser. Når du har undersøgt dit undergulv, skal du også bruge tid på at finde et betongulv, som passer til din pengepung. Du skal se på forskellige faktorer, inden du svinger dankortet:

 • Materialevalget
 • Størrelse
 • Forskellige priser

Du kan finde forskellige materialevalg, der skal tilpasses efter dit behov, din smag og ikke mindst din økonomi. Gulvets størrelse har også indflydelse på, hvor dyrt det vil blive for dig at få lagt et betongulv, mens den vigtigste faktor er prisen. Din økonomi skal godkende dine valg, og derfor kræver de forskellige prisniveauer også indsigt.

Andre læste også:  Epoxy gulv pris | Sådan får du den bedste pris

Smid benene op i sofaen og sæt dig godt tilrette med computeren, så du i rolige og mindst stressede situationer kan sætte dig ind i prisforskellene. Et alternativ man også kan tage et kig på kunne eksempelvis være epoxy gulv, som har mange af de samme fordele men et helt andet udseende.

Find gode tilbud

Med en indsigt i de forskellige prisforskelle har du bedre mulighed for at træffe den rette beslutning. Selvom du ved hjælp af internettet kan finde frem til de forskellige prisniveauer, så giver det bedre mening at ringe til det firma, du tænker kan hjælpe dig med at udføre opgaven. Når du ringer, har du også mulighed for at få nogle forskellige tilbud – måske fra samme firma, og ellers fra forskellige firmaer.

Indsaml op til 3 forskellige tilbud, som du kan sammenligne, og derudfra danne dig det overordnede overblik. Det hjælper dig og din økonomi, hvis du kan sammenligne flere tilbud, så du i sidste ende kan få det bedste resultat til billigste pris. Du kan finde mere om betongulv priser i vores artikel som vi tidligere har skrevet om.

Kontakt også firmaer uden for dit nærområde

Når du skal finde gode tilbud, kontakter du flere firmaer, men det behøver ikke nødvendigvis at være inden for dit nærområde. Hvis du først undersøger dit nærområde og får enkelte tilbud derfra, kan du efterfølgende også få enkelte tilbud fra firmaer, som ikke ligger inden for en radius af 30 km fra din by. Det kan være med til at variere din søgning efter gode tilbud, men også give en mulighed for at udvide dit søgningsfelt. Det kan være du finder flere firmaer, som kan give dig den professionelle hjælp, du søger.

Det kan også have betydning, hvor du bor. Har du hjemme i en mindre by, hvor diverse betonfirmaer ikke har placering, giver det sig selv at undersøge områder med en større radius, mens en større by muligvis giver flere muligheder for at finde et firma inden for kort afstand.

Avatar

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen + six =