Epoxy gulv

Epoxy gulv er længe blevet brugt i industrien og hos virksomheder, men et epoxy gulv kan også bruges i dit private hjem i flere forskellige rum. Vil du gerne have et gulv der er nemt at rengøre, som er slidstærkt, og som giver dig muligheden for at vælge imellem mange forskellige farver og udtryk? Så skal du helt sikkert overveje at få dig et epoxy gulv.

epoxy gulv pris

Hvad er epoxy gulv?

Der findes to former for epoxy gulve. Epoxymaling og epoxybelægning. Hvis du er ude i et ”gør det selv projekt” er epoxymaling uden tvivl den letteste løsning så du får et flot resultat.

epoxy gulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud epoxy gulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Epoxymaling

Epoxymaling består af 2 ting. En base, på fagsprog kaldet epoxyharpiks, og en hærder. Disse to dele blandes sammen umiddelbart lige før du skal male dit gulv. Epoxymaling bliver stift grundet den kemiske sammensætning, og når malingen er hærdet står du tilbage med et ekstremt slidstærkt gulv.

Epoxymaling begynder først at hærde efter ca. 40-60 minutter, så du har derfor god tid til at påføre malingen inden den stivner. Epoxymaling bliver nedbrudt af UV-stråling, så malingen kan kun bruges indendørs.

Se eksempel på hvordan du maler med epoxymaling:

Epoxybelægning

Epoxybelægning er et 100% rent materiale der ikke er tilsat andre komponenter, og som ikke er fortyndet med vand eller opløsningsmidler.

Epoxybelægning er lidt vanskeligere at arbejde med end epoxymaling. Dels fordi materialet er tykkere, hvilket kan gøre det sværere at påføre jævnt, og dels fordi at det begynder at stivne og hærde hurtigere derfor skal du også arbejde noget hurtigere så dit gulv ikke begynder at hærde før du er helt færdig. Man primer typisk gulvet med en epoxyprimer, hvorefter man påfører epoxybelægning med en spartel.

Både epoxymaling og epoxybelægning fås i mange forskellige farver og nuancer, så du kan få lige det gulv du ønsker dig, der matcher stilen i dit hjem.

Muligheder med epoxy gulv

Epoxy gulve er før, typisk blevet brugt i industiren, på kontorer, fabrikker osv. Dels fordi det er slidstærkt, og dels fordi det at det er super nemt at rengøre, men i løbet af de seneste år, har privat personer også fået øjnene op for det praktiske og smukke gulv. Epoxygulvet er blevet brugt i garager, badeværelser, bryggers, køkkener osv. Søger man på ”Epoxy Floor” på youtube, vrimler det med vidoer med folk der anlægger epoxy gulve i deres eget hjem.

Andre læste også:  Sildebensparket pris

Epoxy gulv fås i mange forskellige farver, så det er kun din fantasi der sætter grænser. Måske skal badeværelses gulvet piftes op med et postkasserødt gulv, eller måske en sart grøn i køkkenet. Mulighederne er mange. Det er også muligt at blande forskellige farver sammen sådan at gulvet kan ligne eksempelvis havets bund. Er du kreativ kan du virkelig få meget ud af et epoxy gulv.
Epoxygulve kan også med stor fordel bruges i garagen eller i værkstedet, da gulvet er modstandsdygtig overfor næsten alle typer af olie, terpenting samt kemikalier.

I badeværelset kan du male med epoxymaling direkte ovenpå vådrumssikring, og du kan blande kvarts i din maling, sådan at gulvet ikke er alt for glat, og derved forhindrer du, at du og din familie falder og slår jer. I køkkenet er det en fordel med et gulv der er nemt at rengøre. Samtdidig er det godt med et slidstærkt gulv der tåler at blive brugt i mange timer. Køkkenet er et af de steder hvor vi opholder os i rigtig mange timer, og det er også et rum der skal være nemt at rengøre. Derfor er epoxy gulve et genialt valg til dit køkken.

Fordele ved epoxy gulv

Der er masser af fordele ved epoxy gulv, både praktisk og designmæssigt.

– Nem at rengøre

Den daglige rengøring kan klares med en simpel gulvskrubbe eller rengøringsmoppe og varmt vand. Du kan med fordel bruge rengøringsmiddel, der både renser gulvet, men som også lægger en film på gulvet, der holder dit gulv blankt og flot. Det er ikke nødvendigt at bruge stærke rengøringsmidler med skrappe kemikalier til rengøring af epoxy gulve, hvilken både er sundt for dit indeklima og for miljøet.

– Skridsikkert

Epoxygulve har en utrolig skridsikker overflade, samtidig med en stærk slidstyke og holdbarhed. Derfor får du et gulv der holder sig pænt og praktiskt i mange år. Dette er også grunden til at epoxygulve længe har været et populært gulv indenfor industri, såsom lagerbygninger og fabrikker, men også i supermarkeder eller indkøbscentre, hvor mange mennesker bruger gulvet hver eneste dag, og hvor hygiejnen skal være i top.

– Design og stil

Med et epoxy gulv er det kun din fantasti der sætter grænser når det gælder farver og design. Epoxy gulve er også meget blanke og skinnende hvilket ser super flot ud i f.eks et køkken eller et badeværelse.

Andre læste også:  Gulvisolering – Vejledning til isolering af gulv og priser

Sådan gør du

Det er forholdsvis nemt at male med epoxy maling, du skal bare lige have styr på alle steps, inden du går igang.

1. Gør underlaget klar

Det første du skal gøre, er at sikre dig, at det underlag du skal male på, er fuldstændig tørt og rent, og at der ikke er nogle fedt rester. Du kan male ovenpå mange typer underlag såsom beton og træ. Maler du ovenpå træ er den fordel at bruge lidt tid på at slibe træet med slibepapir, så malingen kan hæfte ordentligt og i et jævnt lag. Har du et underlag med sugende flader, skal du starte med at grunde med en epoxyprimer. Er der revner eller huller i gulvet kan de fyldes ud med en speciel expoxyspartelmasse, sådan at din overflade bliver jævn.

2. Blanding af malingen

Når du har sikret dig, at dit underlag er helt jævnt, er du klar til at blande din maling. Du skal blande din base og din hærder grundigt. Sørg for at blande helt ud til kanterne af din blandingsspand. Du kan eksempelvis bruge et piskeris på laveste tempo, sådan at du får de to komponenter fuldstændig blandet sammen i hele spanden.
Nu er du klar til at male dit gulv. Det gælder her om at arbeje effiktivt og grundigt, sørg for at komme helt ud i alle hjørner og kanter.

Er epoxyamling farligt?

Epoxymaling indeholder ikke nogen farlige opløsningmidler, og afgiver ingen farlige dampe, men derfor er der stadig et par ting du skal være opmærksom på når du bruger epoxy maling.

Luft ud

Når du arbejder med epoxy maling er det vitigt at du lufter godt ud i rummet, både mens du blander din epoxymaling, men også mens du maler.

Selvom epoxy maling ikke afgiver farlige dampe, kan du stadig komme til at føle dig tung og ør i hovedet mens du arbejder med det, ganske som med almindelig maling.

Beskyt din hud

Det er også ekstemt vigtigt at du beskytter din hud mens du arbejder med epoxymaling. Epoxy på huden kan give en allergisk reaktion. Derfor skal du bruge beskyttelsesbriller, ansigtsværn, malerdragt og handsker der er godkendt til brug af epoxy. Hvis du alligevel skulle få maling på huden, er det vigtigt, at du med det samme vasker det pågældende sted grundigt med varmt vand og sæbe.

Hvordan får du den bedste pris?

Prisen på disse gulve kan variere en del. Men som tommelfingerregel siger eksperter, at prisen vil ligge på cirka 400 – 500 kroner pr. kvadratmeter. Det ender altså i en ret stor investering, hvis du skal have lagt gulvet i store lokaler.

Derfor er det essentielt, at du får den bedste pris. Du kan få tre gratis byggetilbud her. Derved skal du blot vælge det bedste – du kan spare en masse penge, og alt arbejdet bliver

Martin

Martin Forfatter

Martin har det daglige ansvar hos BygOgHus og er en gør-det-selv person til fingerspidserne. Han har altid selv mange projekter i gang, så der altid sker noget nyt.