Eksempel på gulv med epoxy maling

Epoxymaling | Information, priser, gør det selv og mere!

4.8/5 - (6 votes)

Epoxymaling er længe blevet brugt i industrien og hos virksomheder, men et epoxy maling kan også bruges i dit private hjem i flere forskellige rum.

Vil du gerne have et gulv der er nemt at rengøre, som er slidstærkt, så overvej epoxy gulvmaling.

Måske ønsker du muligheden for at vælge imellem mange forskellige farver og udtryk? Så skal du helt sikkert overveje at få dig et epoxy gulv.

Der findes to former for epoxy gulve. Epoxymaling og epoxybelægning.
Hvis du er ude i et ”gør det selv projekt” er epoxymaling uden tvivl den letteste løsning så du får et flot resultat.

sparetip med tilbudBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på epoxy maling!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Eksempel på gulv med epoxy maling

Hvad er epoxymaling?

Epoxymaling består af 2 ting. En base, på fagsprog kaldet epoxyharpiks, og en hærder. Disse to dele blandes sammen umiddelbart lige før du skal male dit gulv. Epoxymaling bliver stift grundet den kemiske sammensætning, og når malingen er hærdet står du tilbage med et ekstremt slidstærkt gulv.

Epoxymaling begynder først at hærde efter ca. 40-60 minutter, så du har derfor god tid til at påføre malingen inden den stivner. Epoxymaling bliver nedbrudt af UV-stråling, så malingen kan kun bruges indendørs.

Andre læste også:  Terrazzogulv pris

Se eksempel på hvordan du maler med epoxymaling:

Sådan gør du

Det er forholdsvis nemt at male med epoxy maling, du skal bare lige have styr på alle steps, inden du går igang.

1. Gør underlaget klar

Det første du skal gøre, er at sikre dig, at det underlag du skal male på, er fuldstændig tørt og rent, og at der ikke er nogle fedt rester. Du kan male ovenpå mange typer underlag såsom beton og træ.

Maler du ovenpå træ er den fordel at bruge lidt tid på at slibe træet med slibepapir, så malingen kan hæfte ordentligt og i et jævnt lag. Har du et underlag med sugende flader, skal du starte med at grunde med en epoxyprimer. Er der revner eller huller i gulvet kan de fyldes ud med en speciel expoxyspartelmasse, sådan at din overflade bliver jævn.

2. Blanding af malingen

Når du har sikret dig, at dit underlag er helt jævnt, er du klar til at blande din maling. Du skal blande din base og din hærder grundigt. Sørg for at blande helt ud til kanterne af din blandingsspand. Du kan eksempelvis bruge et piskeris på laveste tempo, sådan at du får de to komponenter fuldstændig blandet sammen i hele spanden.

Nu er du klar til at male dit gulv. Det gælder her om at arbeje effiktivt og grundigt, sørg for at komme helt ud i alle hjørner og kanter.

Epoxy maling pris – Hvordan får du den bedste?

Prisen på epoxymaling kan variere en del. Men som tommelfingerregel siger eksperter, at prisen vil ligge på cirka 400 – 500 kroner pr. kvadratmeter. Det ender altså i en ret stor investering, hvis du skal have lagt gulvet i store lokaler.

Andre læste også:  Betongulv

Derfor er det essentielt, at du får den bedste pris. Du kan få tre gratis byggetilbud her. Derved skal du blot vælge det bedste – du kan spare en masse penge, og alt arbejdet bliver gjort ordentligt at en fagmand.

epoxymaling pris
BygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud epoxy maling!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Er epoxymaling farligt?

Epoxymaling indeholder ikke nogen farlige opløsningmidler, og afgiver ingen farlige dampe, men derfor er der stadig et par ting du skal være opmærksom på når du bruger epoxy maling.

Luft ud

Når du arbejder med epoxy maling er det vitigt at du lufter godt ud i rummet, både mens du blander din epoxymaling, men også mens du maler.

Selvom epoxy maling ikke afgiver farlige dampe, kan du stadig komme til at føle dig tung og ør i hovedet mens du arbejder med det, ganske som med almindelig maling.

Beskyt din hud

Det er også ekstemt vigtigt at du beskytter din hud mens du arbejder med epoxymaling. Epoxy på huden kan give en allergisk reaktion. Derfor skal du bruge beskyttelsesbriller, ansigtsværn, malerdragt og handsker der er godkendt til brug af epoxy. Hvis du alligevel skulle få maling på huden, er det vigtigt, at du med det samme vasker det pågældende sted grundigt med varmt vand og sæbe.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *