betongulv pris

Poleret betongulv

5/5 - (4 votes)

Der er mange forskellige valg, du skal træffe, når du bygger nyt hus, renovere eller blot ønsker et nyt look i køkkenet eller på badeværelset. Med et nybyggeri eller en renovering kræver det klare planer over udførelsen, mens du ikke behøver at gøre noget helt vildt for at pifte looket op i ét af husets rum. Uanset hvilken situation du står i, kan du vælge at kigge ned og fokusere på gulvet. Dit materialevalg til gulvet udtrykker en bestemt stemning i rummet. Om du vælger et plankegulv i stuen, klinker på badeværelset eller linoleum i bryggerset, fortæller valget noget om dig som person.

betongulv pris

Du kan også hoppe med på bølgen om et mere råt look – New Yorker-looket, som for eksempel et poleret betongulv. Det rå look skaber et unikt udtryk og tilfører en anden stemning, end et plankegulv eksempelvis vil gøre.

Fordele med poleret betongulv på badeværelset

Det kan være, du synes, det lyder som et uoverskueligt projekt at få et betongulv på badeværelset. Hvis du er i tvivl, kan du herunder læse visse fordele ved at ændre looket:

  • Mindre udsat for fugt og skimmelsvamp
  • Betongulv holder på varmen
  • Nem rengøring

Damp fra brusebade og en dårlig udluftning kan give anledning til begyndende fugt på badeværelset. I værste tilfælde kan du opleve at få skimmelsvamp, hvilket vil være en katastrofe. Hvis du får et poleret betongulv, vil du være mindre udsat for fug og skimmelsvamp på dit badeværelse.

En anden fordel ved et poleret betongulv på badeværelset er, at gulvet holder på varmen. Hvis du har gulvvarme, skal du ikke skrue særligt meget op for varmen, før dine fødder vil opleve en behagelig temperatur.
Derudover gør farven på betonen det nemmere at skjule diverse nullermænd, hår og afklippede negle. Når badeværelset dog skal rengøres, kan du nemt komme omkring det, hvis du har et betongulv.

Få 3 tilbud på betongulv

Betongulv prisBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud betongulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Andre læste også:  Sådan fjernes paneler og lister

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Nyt gulvlook på badeværelset

Vælger du det rå New Yorker-look, kan du i dine overvejelser gøre dig tanker om, hvordan du ønsker, det færdige resultat skal være. Du kan have et helt råt betongulv, men du kan også vælge at behandle betonen.
Inden du kommer dertil, skal du kaste dig over det første trin i dit nye gulvprojekt: At få lagt et betongulv.

Afhængigt af hvor langt du er kommet med nybyggeriet eller renoveringen, skal du have støbt gulvet, som du dernæst kan overfladebehandle efter din smag. Ønsker du blot et nyt look på badeværelset, behøver du ikke nødvendigvis at rive dit gamle gulv op. Du skal dog tilpasse visse elementer i processen, før du kan ligge et betongulv ovenpå dit gamle gulv.

  • Ensartet overflade
  • Afdækning
  • Tørretid

Sørg for at din nuværende overflade er ensartet, så ujævnheder ikke bliver at se, når du får betonen lagt på. Du kan få mange forskellige betonmærker, som hver især har forskellige kriterier. Læs derfor instruktionerne flere gange, så du ikke står med et ufærdigt eller ødelagt resultat i sidste ende. Det er dog vigtigt, at du har en ensartet overflade, uanset hvilket mærke du vælger. Har du eksempelvis klinker i dit badeværelse, kan du spartle fugerne, idet det vil skabe en overflade, der er ensartet over hele dit badeværelsesgulv.

Inden du lægger betonen ud på dine klinker, vil det være fornuftigt at afdække diverse badeværelsesmøbler. Du kan også med fordel afmærke, hvor højt du ønsker dit nye gulv. Afmærk med en blyant eller påsæt malertape, som kan være med til at give et overblik.

Desuden skal du også huske tørretiden. Afhængigt af hvilket betonmærke du vælger at bruge, er der forskellige tørretider. Nogle mærker kræver, at du lægger flere lag, så vær opmærksom på hvor lang tid, du ikke kan benytte badeværelset.

Poleret betongulv

Efter overvejelser og opvejninger af fordele og et færdiglagt betongulv giver det færdige resultat dig mulighed for at sætte dit eget præg på gulvet. Der er forskellige metoder du kan anvende til at få en glat og flot overflade. Med et poleret betongulv får du et unikt design, hvor ikke to rum bliver ens, idet betonen har forskellige strukturer afhængigt af, hvordan den bliver lagt ud!
Vælger du at polere dit badeværelsesgulv, efter du har lagt beton, kan du finde to forskellige metoder til at polere:

  • Vådpolering
  • Tørpolering
Andre læste også:  Epoxymaling - Alt du skal vide

Ved vådpoleringen holder slibesegmenterne længere end ved en tørpolering. Vandet ved vådpoleringen fungerer som både et kølemiddel, men også et smøremiddel. Når du polerer vådt, afgiver processen meget affald, som du efterfølgende skal have fjernet. Til sidst kræver processen en rengøring efter affaldet.
Modsat tørpoleringen, som er en hurtigere metode, afgiver den proces ikke nært så meget svineri. De kraftige støvsugere har monteret filtrer, der kan opfange meget af slibestøvet, så du kun til sidst skal foretage en lille rengøring.

Når du polerer dit betongulv, giver du gulvet en fordel, idet det bliver nemmere at vedligeholde.

Ikke en gør-det-selv-opgave uden erfaring

Et betongulv på badeværelset giver dig altså fordele i form af, at du er mindre udsat for skimmelsvamp, du oplever en nemmere vedligeholdelse og en nem rengøring. Selve lægningen af gulvet kræver erfaring, viden og det rette udstyr. Poleringen hører også derunder. Hvis du derfor ingen erfaring, viden eller udstyr har til at gennemføre dit projekt om nyt New Yorker-gulv på badeværelset, vil professionelle hænder gøre underværker.

At lægge et betongulv og dernæst polere det er ikke en gør-det-selv-opgave, hvis du absolut ingen erfaring har. Undersøg dine muligheder ved forskellige firmaer, som kan udføre opgaven efter dine ønsker og behov så du kan få den bedste pris på betongulve.

Find priser på betongulve

Med en søgning på nettet, i avisen eller blandt familie og venner kan du finde frem til gode muligheder. De professionelle hænder vil gerne give en hånd med, men hænderne vil også gerne modtage en løn for arbejdet. Eller du kan gøre dig selv en tjeneste ved at bestille mere end ét tilbud. Du kan med eksempelvis få 3 tilbud gennem 3byggetilbud.dk hos forskellige firmaer og sammenligne, hvem der kan levere det, du ønsker på dit badeværelse, men også så det tilpasser sig din økonomi.

Det er ikke sikkert, det er dit lokale firma, som har det bedste tilbud, så undersøg også dine muligheder blandt nabobyerne. I sidste ende er det dig og din økonomi, der skal blive glad for resultatet.

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *