Udestuer bliver mere populære blandt husejere og det er med god grund! En udestue kan nemlig være medvirkende til, at man har mere dagslys i sit hus samt får flere kvadratmeter.
Derudover er der også en økonomisk fordel, da en udestue kan være med til at øge husets værdi med mange tusinde kroner.
I denne artikel vil vi vejlede dig og hjælpe dig godt på vej, hvis du overvejer at få lavet en udestue. Du finder relevante informationer og vejledninger, som giver dig mulighed for at finde den helt rigtige udestue til dig.
Ønsker du at få den bedste pris på at få lavet en udestue, kan vi også hjælpe dig med 3 uforpligtende tilbud gennem onlineportalen 3byggetilbud.dk.
Indholdsfortegnelse
Udestue priser
Priser på udestuer svinger, som alt andet efter dit behov. Du kan du forvente at finde en udestue pris i mellem 21.000 – 62.000 kr. Selv den billigste udestue kan forlænge sommeren en smule ekstra.
BygOgHus.dk anbefaler:
Spar penge – modtag 3 tilbud en ny udestue!
Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.
Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.
Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Vælg den rigtige udestue
Når man skal vælge en udestue er der mange muligheder, så det er vigtigt at overveje hvordan du gerne vil bruge den. Skal det være en udestue til om sommeren, hvor du kan sidde når det regner? Eller ønsker du en udestue, som du kan bruge hele året rundt som et ekstra rum med god isolering?
Der er nogle af overvejelserne man bør gøre sig inden man tager et valg, så man kan få den udestue man bliver mest glad for i fremtiden. Lige meget hvad man vælger bør man få en udestue i en høj kvalitet med en lang levetid, som øger værdien af din bolig. Oftest kan en udestue være et billigere alternativ, til at bygge en normal udvidelse til huset.
Når man vælger at få lavet en udestue skal man også sørge for at få den bedste placering! Skal du have aftensolen, efter arbejde? Eller ønsker du at have sol om morgenen, så du kan starte din dag i udestuen? Alternativt kan man også få en fritstående udestue, som man kan placere midt i haven.
Fordele og ulemper ved at opføre en udestue
En udestue har mange fordele udover at forlænge sommeren og samtidig bruges til at frostsikre planter med! Fx:
- Ved at etablere en udestue kan du hæve husets værdi
- De ekstra kvadratmeter du får er væsentlig billigere i forhold til en tilbygning.
- Være billigere at opføre end en traditionel tilbygning
- De kan være hurtige at etablere (Især ved færdigbyggede løsninger)
- Give nye muligheder for at trække aktiviteter indendørs, du ellers skulle foretage dig udendørs
- Ofte får du bedre lys i dit hus grundet store vinduespartier
Udestuer har dog også nogle ulemper, som du bør være opmærksom på:
- De forhøjer varmeregningen, hvis de ikke er bygget korrekt
- De må normalt ikke bruges som egentlig beboelse
- Der skal søges om byggetilladelse for at opføre en udestue
Arkitekttegnet eller købe en byg selv udestue fra producent?
Man kan vælge at få en arkitekt til at give deres bud på en udestue, der passer til lige netop dit hus. Oftest vil en arkitekt have forslag til hvordan den kan og bør udformes, for at du kan få det bedste resultat. Fordelen ved dette er at de kan gøre brug af forskellige producenter og materialer, og kan i flere tilfælde finde billige og gode materialer.
En arkitekt vil altså kunne give dig deres bedste bud på, hvordan udestuen udformes og placeres bedst i harmoni med den øvrige arkitektur, og hvordan den bedst placeres i forhold til huset og haven.
Alternativt kan man vælge at købe en næsten færdig udestue hos en producent, hvilket vil være den klart billigste løsning. Den dag i dag er der mange typer og forskellige producenter at vælge mellem. Lige fra den helt simple udestue til de mere avancerede løsninger. Mange producenter har også mulighed for at specialfremstille efter eget ønske. Skjernudestuer har eksempelvis en byg selv udestue, hvor man kan vælge mellem en udestue 15,5 – 19,5 – 19,8 – 24,1 – 24,9 eller 30,3 kvm.
De oplyser at udestuen leveres klar til montering inkl. søm. skruer og beslag. Derudover er der en monteringsvejledning, sokkelplan og eventuelt en murerplan hvis nødvendigt. Se mere om deres byg selv udestuer på deres hjemmeside.
Få din udestue tilpasset til det eksisterende hus
For at få det bedste resultat anbefaler vi at man så vidt muligt tilpasser udestuen til det eksisterende hus, således at byggestil og linjer i huset videreføres. Nøgleordet er at have respekt for det eksisterende hus og derudfra
udforme udestuen.
Udestuer kan ofte tilpasses, så de passer til det eksisterende hus. Se vores eksempel fra Vilaudestuer.dk hvor tagrender, udhæng og taghældning passer sammen for at bevare husets oprindelige udtryk. På denne måde øger du bedst muligt værdien af huset og skaber en større glæde ved brugen af din udestue.
Men udestuen kan også være helt sin egen og kan placeres seperat i haven. En let og neutral glaskonstruktion kan passe til både gamle og nyere huse.
Det skal du være opmærksom på
Når man overvejer at få lavet en udestue er det vigtigt at vide hvilke regler, der findes i denne forbindelse.
Byggetilladelse
Uanset hvordan man ønsker sin udestue, kræver det en byggetilladelse at opføre en. Ansøgning skal være skriftlig og med en præcis beskrivelse af placeringen, opbygningen samt valg af materialer. Det betyder at det altså ikke er nok at oplyse omkring byggeriet til kommunen.
De fleste kommuner har en tjekliste, man kan downloade som giver dig et overblik over hvad der skal med i din ansøgning.
Skal du have hjælp af en håndværker, kan han også hjælpe dig med udformningen af ansøgningen samt proceduren.
Kontakt din forsikring
Hvis du vælger at opføre en ny udestue eller ændrer en eksisterende status til beboelse, skal du give dit forsikringsselskab besked, således at policen på din husforsikring til enhver tid er opdateret. Det har betydning for udbetaling af erstatning, hvis der opstår brand eller anden skade.
Opvarmet eller ej
Derudover er det også afgørende om en udestue er opvarmet eller ej. Er den opvarmet, så er der nemlig ikke tale om en udestue, men en egentlig tilbygning som gør at den skal opfylde en række krav til beboelse såsom rumhøjde, tæthed og isolering.
Udestue eller tilbygning?
Spørgsmålet for dig er imidlertid, om det overhovedet er en udestue, du er ude efter? En tilbygning kan nemlig være en rigtig god investering for mange husejer – især hvis du føler at du mangler mere plads i dit hus. Det afhænger også af, hvor dit hus er beliggende for dine udgifter til en tilbygning varierer ikke lige
så meget som boligpriserne. Det er altså ikke meget dyrere at lave en tilbygning i Gentofte end i Rødovre, men de ekstra kvadratmeter har en væsentlig større salgsværdi i Gentofte.
Så bor du et sted, hvor huspriserne er høje kan der altså være mulighed for et flot økonomisk afkast, på at lave en tilbygning. Dette er selvfølgelig under forudsætningen, at du har valgt en tilbygning som er harmonisk i forhold til resten af dit hus og er noget der falder i manges smag.
Derudover kan en velisoleret tilbygning også sænke hele husets gennemsnitlige energiforbrug, hvilket kan give dit hus et bedre energimærke, hvilket ofte har indflydelse på salgsprisen ved et eventuelt salg.
Men måske kan du sagtens nøjes med en traditionel udestue, der er bygget i forbindelse med eller udenpå husets ydervæg. Og så har du jo fortsat mulighede for at opvarme udestuen med en varmekilde som fx en gasvarmer eller biopejs til kølige aftener. Du skal dog være opmærksom på, at den til forskel fra tilbygningen ikke kan godkendes som boligareal og bliver opført som udestue hos BBR, Bygnings- og Boligregisteret.
Sådan får du den bedste pris
Vi anbefaler at man kontakter flere forhandlere og tænker sig grundigt om inden man foretager sig et valg af den ekstra stue. Brug eventuelt cirka 10.000 kroner for at modtage et ideoplæg fra en arkitekt, som harmonisk ser bedst ud i sammenhæng med dit hus som i sidste ende øger husets værdi.
Lav din research inden du kontakter virksomheder, så du ved præcis hvad du vil have og kan blot udarbejde de eventuelle sidste detaljer i samarbejde med en fagmand. Derudover så er det en god at man kontakter flere tilbudsgiver, så du har flere priser at sammenligne med og har mulighed for at finde den bedste løsning til dig.
Der er mange muligheder for at benytte sig af online tjenester, som hjælper dig med at få kontakt til flere tilbudsgivere efter du har beskrevet din opgave.
Hos BygOgHus.dk har vi gode erfaringer med onlineportalen 3byggetilbud.dk, hvor virksomhederne som sender et tilbud ved, at de indbyrdes kæmper om dig som kunde og er derfor nød til at tilbyde deres bedste priser for at få din opmærksomhed og eventuelt muligheden for at lave din opgave.
Husk nedenstående inden du modtager tilbud:
- At du har talt med din forsikring angående din etablering af udestue
- Det kræver en byggetilladelse at etablere en udendørs stue uanset hvordan du ønsker den skal være
- Overvej grundigt hvad dit behov for en er og hvornår den skal bruges
- Det kan tit betale sig at købe montage hos forhandler eller virksomhed, da det er besværligt og risikabelt selv at montere udestuen