Flammer fra gasfyr

Hvilket gasfyr skal man vælge | Alt du skal vide 2021

5/5 - (2 votes)

Overvejer du at investere i et gasfyr, er der god grund til at læse videre i denne artikel. Vi har nedenfor kloget os på teknologien bag et gasfyr, hvad du skal være opmærksom på, når du køber et gasfyr, samt hvad du kan forvente at indhente ift. energifradrag og energitilskud.

Flammer fra gasfyr

Først og fremmest er et gasfyr en forholdsvis simpel konstruktion, som er bestående af en gasbrænder og en kedel. Naturgassen du køber, bliver ført ind i brændere, hvor det her bliver tændt. I kedlen bliver radiatorvandet varmet op ved at gassen bliver brændt.

Der er sket meget med udviklingen af gasfyr i dag, hvorfor du måske er bekendt med, at man i gamle dage havde brændere direkte monteret på en kedel ligesom på et oliefyr. I dag har teknologien gjort det smartere og mere effektivt, hvorfor det også kommer som en kasse i dag.

Indholdsfortegnelse

Hvad koster det at fyre op med gas?

Når du skal fyre op i et gasfyr, siger det måske sig selv, at der skal bruges naturgas som brændstof til at opvarme huset med. Fordelen ved et gasfyr er også, at du kan opvarme brugsvandet, så du har varmt vand i vandhanerne. Det samme kan du selvfølgelig også med en varmepumpe. Prisen for at fyre med gas eller olie for den sags skyld følger altid olieprisen. Gasprisen sammenlignet med olieprisen vil altid være en smule lavere.

bygoghus logoBygOgHus.dk anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud et blødgøringsanlæg!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Gå til spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:

Det er dog en variabel, der ændrer sig en smule for hver dag, da det er noget, markedet har stor indflydelse på. Har du haft pilleovn, så ved du hvad vi snakker om. Hvis der derfor sker en voldsom stigning eller fald i olieprisen, så er der stor sikkerhed, for at gasprisen følger med.

Hvis du sammenligner et gasfyr med en elradiator, så vil du opleve, at det er markant billigere at fyre op med gas eller olie, end det er med el. Det er grundlæggende fordi, prisen på gas og olie altid har været lavere end elpriserne.

Andre læste også:  Varmepumpe: Se de bedste modeller til din bolig!

Besparelserne med et nyt gasfyr

Generelt vil du opleve, at et gasfyr kan holde sig i omkring 20-25 år. Når du investerer i et gasfyr, kan der derfor være gode besparelser at hente både på kort sigt og på den længere bane. Hvis du i dag har et ældre oliefyr eller gasfyr, kan du ca. forvente at spare omkring 15-25 % af gasforbruget.

Det skyldes, at den teknologi vi har i dag, er bedre til at udnytte gassen, hvorfor du får mere ud af din naturgas ved at vælge et nyt gasfyr, hvis du sammenligner det med de ældre modeller. Det afhænger naturligvis af den model og variant, du vælger til din bolig.

Hvis du har et ældre hus, som er bygget før 1979, kan der nemt være dårlig isolering i huset. Derfor vil du opleve den største besparelse ved at vælge et nyere gasfyr, da din varmeregning vil falde i takt med dine udgifter til naturgasforbrug.

Du gør dermed også et miljøvenligt tiltag, da du er med til at udlede mindre CO2 end, hvis du fyrer med el eller kul. Anvender du elvarme i husstanden, vil du opleve en markant besparelse allerede fra dag et på din varmeregning, da prisen for gas er langt billigere end el.

Hvad koster naturgas?

Hvis du enten har et gasfyr eller overvejer at investere i et, står det som udgangspunkt dig helt frit for, hvilken leverandør du ønsker at anvende til dit gasfyr. Det er blandt andet med til at skabe en høj konkurrence på naturgas, hvorfor det også er en af de billigste måder at opvarme dit hus på i dag.

Prisen for gas svinger efter markedspriserne på olie, hvorfor du kan overveje, om du skal lave en fast prisaftale eller vælge den variable løsning. En god måde at sikre sig en god prisaftale på er ved at kende dit faktiske forbrug af gas om året. Derved kan du forhandle dig til en god aftale, der matcher dit behov.

Andre læste også:  Det skal du vide om varmepumper

Få energitilskud og håndværkerfradrag til gasfyret

Når du investerer i et gasfyr, er du berettiget til et energitilskud. Det er du berettiget til, da du vælger en løsning, der støtter op et bedre energiforbrug i husstanden. Det er et miljøvenligt tiltag, der er med til at gøre Danmark til et grønnere land.

Da det understøtter en politisk målsætning, er det noget, du som privat forbruger bliver belønnet for. I 2019 var du berettiget til at kunne få op til 3.000 kr. i energitilskud, når du udfylder en ansøgning. Det er vigtigt at udfylde en ansøgning, inden du får gasfyret installeret. Er du i tvivl om, hvordan du udfylder denne ansøgning, kan du måske få hjælp fra fageksperten, du køber dit gasfyr af.

Ikke nok med det, så er det væsentligt at være opmærksom på, at du kan få håndværkerfradrag på de timer, der bliver brugt på at installere dit nye gasfyr. Det er et håndværkerfradrag, som gælder i forhold til arbejdslønnen og ikke på selve gasfyret. I 2019 kunne du få op til 12.200 kr. i fradrag pr. person i husstanden. Det er først, når arbejdet er udført af en autoriseret håndværker og regningen er betalt, at du kan trække fradraget fra din skat.

Hvilket gasfyr skal jeg vælge?

Når du skal til at investere i et gasfyr, er det naturligvis en fordel at undersøge markedet grundigt forinden. Gas er i dag en meget attraktiv energikilde, når det kommer til boligopvarmning.

Gasfyret er derfor i rivende udvikling, hvorfor der konstant kommer nye på markedet hvert eneste år. Her bliver der konstant arbejdet på at effektivisere gasfyret, så du kan få et bedre udbytte af din gas. Det betyder, at du kan spare mange penge om året ved at vælge et gasfyr, der har den nyeste teknologi.

Vi har gjort os lidt research for at hjælpe dig godt på vej, når du skal vælge et gasfyr til din bolig. Hvis du derfor bor i en almindelig murstensvilla på 100-150 m2, kan vi anbefale dig at kigge nærmere på følgende modeller:

  • Vaillant EcoTEC pro VC 236/5-3
  • Bosch Condens 5000 W ZSB 14-5
  • Baxi WGB K-EVO 20/28H
  • Bosch EuroPur ZBS 14/150-3 MA (Gulvstående)

Bygoghus.dk Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *